To je to što me zanima!

Brozović je rekorder Serie A! Inter ga troši u 'šumi panjeva'

Najviše pretrčanih kilometara u Serie A? Marcelo Brozović s 12.171 km po utakmici. Najviše osvojenih i oduzetih lopti u Serie A? Marcelo Brozović, 102 puta. Ali, za koga radi? Za one za koje je 'izmislio nogomet'
Vidi originalni članak

Inter je prije tri dana, golom mladog argentinskog lava Lautara Martineza u Parmi, napokon nekoga pobijedio. Ali Napoli na drugom mjestu sve više povećava razliku, a Milan je na četvrtoj poziciji sve bliže Nerazzurrima.

Marcelo nema s kim igrati

Koji je problem Intera? Nije u pitanju jednina. Problem je i još uvijek neposložena klupska vrhuška, i totalno nesamokritični trener Spalletti, i kapetan Icardi koji svakog prosinca preko supruge/menadžerice krene u licitaciju za novi ugovor pa Inter, sada već tradicionalno, oko Božića krene nezaustavljivo nizbrdo.

No čisto nogometno gledajući, najveći Interov problem je - što Marcelo Brozović nema s kim igrati!

Teretnjaci, bekrije i veterani

Obrana je još OK posložena, bokovi i napad su barem po imenima apsolutno Interova razina, ali veza... To je Marcelo i...? Bekrija Nainggolan, Joao Mario koji ni sam ne zna je l'' krilo ili desetka, veteran Borja Valero, teretnjak Gagliardini i Urugvajac Vecino koji je fizički 'zvijer', a nogometno mediokritet.

Spallettiju je trebalo vremena da shvati da je Marcelo playmaker, defenzivni vezni. Jedan od najboljih na svijetu. Po logici stvari u toj ulozi Brozović konce vuče iz pozadine, trči i rinta za druge.

U repki trči za Modrića i Rakitića, a u Interu? U Interu se Brozović troši 'u šumi panjeva' kojima je okružen. U repki zaustavi Messija i olakša život Luki. Najboljem na svijetu. U Interu radi za one za koje je 'izmislio nogomet'.

Najbolji u Serie A!

Utoliko tužniju notu ima inače sjajna vijest koju su emitirali statističari talijanske lige:

  • Marcelo Brozović vodeći je igrač Serie A i po broju pretrčanih kilometara (12.171 po utakmici) i po broju oduzetih lopti (102)!

Čovjek nije stoper, a oduzeo je jednako lopti kao Napolijeva stoperska klasa Koulibaly! Da Spalletti zna stvoriti klapu, a Interova uprava držati svog kapetana pod kontrolom, te dovede bar još jednog veznjaka Marcelove razine, Nerazzurri bi bili blizu Juventusu.

Ovako, Brozović je Interovoj vezi - sve. Marcelo je svojevrsni fenomen po tome koliko pretrči i napravi, ali se troši u prazno jer - nema s kim igrati!

Često izigrava 'klauna', mijenja frizure, pun ga je Instagram, a njegov 'krokodil' potez je obišao svijet no zbog tog opuštenijeg dijela priče često zanemarimo onu najjednostavniju i najvažniju istinu: Marcelo Brozović je svjetska nogometna klasa. Super-moderan i kvalitetan nogometaš. Kojeg kolege iz Interove veze jednostavno nisu sposobni pratiti ni valorizirati njegov trud.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 57

  • romanizam25 12.02.2019.

    Broz je uvjerljivo najbolji vezni serije a, covjek je Allena , pjanica, bentacoura, sms u dzep stavljaonu medusobnim tekmama, fascinira me njegovo otvaranje prostora kad ide po loptu kod stopera, kako smireno prima,prenosi, trka je neupitna uz kantea , casimera, basqetsa , veratija decko sa najvecim plucima, zavrsnica mu je odlicna, tako da u globalu kompletni vezni igrac!i zasluzuje klub bolji, realno u liverpolu bi igrao ppred fabinha , hendersona sa pola gasa, Bayernu takodjer. Broz zasluzuje puno bolje!

  • jubilee 12.02.2019.

    Broz je vrhunski igrac, pogotovo sad zadnju utakmicu di je i naingolan proigra pa se broz moga posvetiti vise toj poziciji zadnjeg veznog na kojoj je najbolji.. Uz skriniara i handu konstanta

  • Roommi 12.02.2019.

    Sudac pretrči isto toliko po utakmici, pa se ne piše o tome

Komentiraj...
Vidi sve komentare