To je to što me zanima!

Čačić: Umjetna trava? Ne želim davati alibije svojim igračima

Bodø/Glimt imat će veliki poriv da prvi put dođe do Lige prvaka, ali Dinamo ima iskustvo igranja ovakvih utakmica i to je izvjesna prednost, rekao je trener "modrih" i istaknuo najveće kvalitete protivnika u play-offu
Vidi originalni članak

Dinamo je u Norveškoj, gdje ga u utorak od 21 sat očekuje prva utakmica play-offa Lige prvaka protiv Bodø/Glimta, četvrtfinalista prošlosezonske Konferencijske lige.

- Domaćin je dužan svakog respekta, koji će učiniti sve da napravi dobar rezultat u prvoj utakmici. Ali isto tako i mi ćemo učiniti sve da napravimo čvrsti korak prema Ligi prvaka. Očekujem zato dobru utakmicu, optimist sam jer je momčad u zadnje dvije utakmice pokazala da je u dobrom tonusu, da se veliki broj igrača približava optimalnoj formi i nadam se da ćemo ostvariti rezultat koji će nas zadovoljiti - najavio je trener Dinama Ante Čačić.

POGLEDAJTE VIDEO: Veliki navijač "modrih" u Skoplju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Igrate na umjetnoj travi, predviđaju i loše vrijeme, kišu. Koliko će vam to otežati utakmicu?

- Sigurno je tu domaćin u prednosti jer je navikao igrati na ovoj podlozi. Ali mi ćemo, nadam se, ovaj teren uspjeti apsolvirati na najbolji mogući način, upoznati se s podlogom. Ne bih im želio davati nikakve alibije za ovu podlogu, mislim da smo mi tehnički dovoljno dobri da na ovakvoj podlozi budemo dobri.

Bodø/Glimt je gladan Lige prvaka, Dinamo ima iskustvo u ovakvim utakmicama. Što bi moglo presuditi?

- Očekivati je da će oni imati veliki poriv da prvi puta dođu do Lige prvaka. Naravno, ja im želim da drugi put u tome uspiju. Dinamo ima iskustvo igranja i to je izvjesna prednost.

A ŠTO ĆE REĆI TEREN? Kladionicama je Bodo favorit protiv Dinama! Tko vjeruje u Hajduk, može dobro zaraditi

Norveške medije zanimalo je na koje igrače Bodø/Glimta je Čačić posebno obratio pozornost.

- Gledali smo njihove posljednje susrete i analizirali dosta toga. Najveća im je kvaliteta momčadska igra, svi sudjeluju u organizaciji napada. Kvalitetno to rade i vrlo su raznovrsni u završnicama. Jako su opasni jer su efikasni. Ne bih htio apostrofirati nijednog njihova igrača ni govoriti kako ćemo limitirati njihovu kvalitetu i nametnuti sebe u ovoj utakmici.

Trener Bodø/Glimta rekao je da će napraviti sve da dođe do pobjede.

- Podržavam kolegu da je optimist i da vjeruje da može napraviti dobar rezultat. To je jedino normalno da tako razmišlja - kazao je Čačić.

Igrač Stefan Ristovski složio se s trenerom.

- Čeka nas jako važna utakmica, znamo što nam može donijeti. Ova momčad zaslužuje ući u grupnu fazu. Dinamo je klub koji ima iznimno visoke ciljeve i uvjeren sam da ćemo našom kvalitetom u tome i uspjeti.

Koliko je teško igrati na umjetnoj travi?

- Nije da nisam igrao. Znate, danas jako malo klubova igra na ovakvom tipu terena. Ali moraš biti profesionalac, moraš se što prije prilagoditi i nositi se s time. Mi smo došli ovdje s ciljem i tako se moramo ponašati. Dobro je rekao trener, ne bih tražio previše alibija što se tiče toga - kazao je Makedonac iz svlačionice "modrih".

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Cicinakitu5 16.08.2022.

    Znam kakva je umjetna trava u dvoristima, vjerujem da je ova jos kvalitetnija, ipak je to norveska, a valjda postoje i kopacke za takvu travu....

  • Brunci1984 16.08.2022.

    Nemoj gojaka i perica stavljat i prolazimo

  • 15.08.2022.

    Palmanova bre, na kojem ostrvu ti letuješ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare