Obavijesti

Sport

Komentari 27

Čačić: Umjetna trava? Ne želim davati alibije svojim igračima

Čačić: Umjetna trava? Ne želim davati alibije svojim igračima

Bodø/Glimt imat će veliki poriv da prvi put dođe do Lige prvaka, ali Dinamo ima iskustvo igranja ovakvih utakmica i to je izvjesna prednost, rekao je trener "modrih" i istaknuo najveće kvalitete protivnika u play-offu

VIDEO

Dinamo je u Norveškoj, gdje ga u utorak od 21 sat očekuje prva utakmica play-offa Lige prvaka protiv Bodø/Glimta, četvrtfinalista prošlosezonske Konferencijske lige.

- Domaćin je dužan svakog respekta, koji će učiniti sve da napravi dobar rezultat u prvoj utakmici. Ali isto tako i mi ćemo učiniti sve da napravimo čvrsti korak prema Ligi prvaka. Očekujem zato dobru utakmicu, optimist sam jer je momčad u zadnje dvije utakmice pokazala da je u dobrom tonusu, da se veliki broj igrača približava optimalnoj formi i nadam se da ćemo ostvariti rezultat koji će nas zadovoljiti - najavio je trener Dinama Ante Čačić.

POGLEDAJTE VIDEO: Veliki navijač "modrih" u Skoplju

Pokretanje videa...

Goran Adamovski Dinamo 00:25

Igrate na umjetnoj travi, predviđaju i loše vrijeme, kišu. Koliko će vam to otežati utakmicu?

- Sigurno je tu domaćin u prednosti jer je navikao igrati na ovoj podlozi. Ali mi ćemo, nadam se, ovaj teren uspjeti apsolvirati na najbolji mogući način, upoznati se s podlogom. Ne bih im želio davati nikakve alibije za ovu podlogu, mislim da smo mi tehnički dovoljno dobri da na ovakvoj podlozi budemo dobri.

Bodø/Glimt je gladan Lige prvaka, Dinamo ima iskustvo u ovakvim utakmicama. Što bi moglo presuditi?

- Očekivati je da će oni imati veliki poriv da prvi puta dođu do Lige prvaka. Naravno, ja im želim da drugi put u tome uspiju. Dinamo ima iskustvo igranja i to je izvjesna prednost.

Kladionicama je Bodo favorit protiv Dinama! Tko vjeruje u Hajduk, može dobro zaraditi
Kladionicama je Bodo favorit protiv Dinama! Tko vjeruje u Hajduk, može dobro zaraditi

Norveške medije zanimalo je na koje igrače Bodø/Glimta je Čačić posebno obratio pozornost.

- Gledali smo njihove posljednje susrete i analizirali dosta toga. Najveća im je kvaliteta momčadska igra, svi sudjeluju u organizaciji napada. Kvalitetno to rade i vrlo su raznovrsni u završnicama. Jako su opasni jer su efikasni. Ne bih htio apostrofirati nijednog njihova igrača ni govoriti kako ćemo limitirati njihovu kvalitetu i nametnuti sebe u ovoj utakmici.

Trener Bodø/Glimta rekao je da će napraviti sve da dođe do pobjede.

- Podržavam kolegu da je optimist i da vjeruje da može napraviti dobar rezultat. To je jedino normalno da tako razmišlja - kazao je Čačić.

Zagreb: Stefan Ristovski fotografirao suigrače nakon utakmice Dinama i Hajduka

Igrač Stefan Ristovski složio se s trenerom.

- Čeka nas jako važna utakmica, znamo što nam može donijeti. Ova momčad zaslužuje ući u grupnu fazu. Dinamo je klub koji ima iznimno visoke ciljeve i uvjeren sam da ćemo našom kvalitetom u tome i uspjeti.

Koliko je teško igrati na umjetnoj travi?

- Nije da nisam igrao. Znate, danas jako malo klubova igra na ovakvom tipu terena. Ali moraš biti profesionalac, moraš se što prije prilagoditi i nositi se s time. Mi smo došli ovdje s ciljem i tako se moramo ponašati. Dobro je rekao trener, ne bih tražio previše alibija što se tiče toga - kazao je Makedonac iz svlačionice "modrih".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju