To je to što me zanima!

Cavani je za vrijeme utakmice skinuo traku u duginim bojama

Kapetan PSG-a u utakmici protiv Dijona bio je Edinson Cavani koji je skinuo posebno dizajniranu traku u duginim bojama tijekom utakmice i stavio na ruku vrpcu koju inače nosi te razljutio Francuze...
Vidi originalni članak

Nogometni klubovi u posljednje vrijeme davaju sve veću važnost poštivanja različitosti u svijetu, a posebno se zalažu za jednakost i prihvaćanje vrijednosti LGBT zajednica i homoseksualaca.

Klubovi iz Premier lige tako znaju dodati dugine boje, što je simbol LGBT zajednice, na svoj grb, dok je Bayern uoči utakmice protiv Eintrachta stavio korner zastavice u bojama duge. Njih su odlučili slijediti i francuski klubovi tako da su i oni uveli jedan novitet. Naime, kapetan svake momčadi imao je posebnu kapetansku vrpcu u duginim bojama kako bi doprinio širenju ravnopravnosti i jednakosti u svijetu, no to nije baš svima najbolje leglo.

Kapetan PSG-a u utakmici protiv Dijona bio je Edinson Cavani koji je skinuo posebno dizajniranu traku tijekom utakmice i stavio na ruku vrpcu koju inače nosi. 

'Legende nemaju cijenu, veliki Edinson Cavani', osvanuo je transparent na Parku prinčeva na početku utakmice, no njegov potez se sigurno baš i neće svidjeti njegovom klubu kao i vodstvu lige koja je izričito zahtijevala da kapetan svakog kluba mora nositi traku u duginim bojama u širenju ravnopravnosti, jednakosti i predstavljanju moralnih vrijednost svakog čovjeka.

PSG je u pretposljednjem kolu francuske lige pobijedio Dijon 4-0, a upravo je Urugvajac bio najbolji pojedinac i zabio je jedan gol. Dva je zabio Mbappé, a jedan Di Maria. 

Cavani se već nekoliko mjeseci povezuje s odlaskom iz francuskog prvaka, no i sam je do demantirao poslije još jedne pobjede. 

- Želim ovdje završiti svoj ugovor. Moja obitelj i ja se ovdje osjećamo sjajno. Naravno da ću biti ovdje i iduće sezone - rekao je Cavani nakon utakmice.

 

Idi na 24sata

Komentari 102

  • aurelijus 19.05.2019.

    Cavani je ispravno postupio pokazao je solidarnost sa većinom jer u ovom slučaju manjina nameće svoje ideje većini .

  • BatoMajkemi 19.05.2019.

    Je li Cavani plaćen da igra nogomet ili da promovira razno razne budalaštine?

  • malivz 19.05.2019.

    Da da u pravu su i zato svaki političar koji želi promicati ravnopravnost, ljubav, dobrotu, jednakost, slobodu i ostale p.m. treba od sutra nositi gaće na glavi kako bi širio mir i jedinstvo.... Gaće trebaju biti bijele boje s vidljivim tragovima nošenja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare