To je to što me zanima!

Čudesna Hrvatska s četiri gola isprašila Kanadu i preuzela vrh!

Kanada nas je šokirala nakon samo 68 sekundi, ali Hrvatska je uzvratila. Jednom kada se otvorilo nismo stali. Kramarić je dao dva, Livaja jedan, a na samom kraju pred 44 374 gledatelja zabio je i Majer
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Kanadu 4-1 (2-1) u dvoboju drugog kola skupine F svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kanada je povela golom Alphonsa Daviesa već u drugoj minuti, ali je potom uslijedio preokret. Andrej Kramarić je zabio dva, u 36. i 70. minuti, a Marko Livaja jedan pogodak, u 44. minuti, za slavlje Hrvata. Sve je okončano golom Lovre Majera u 94. minuti.

Utakmica je šokantno počela za Hrvatsku, već u drugoj minuti Kanada je povela. Buchanan je odlično ubacio, a natrčali Alphonso Davies je ispred Juranovića glavom zakucao loptu u hrvatsku mrežu za 1-0. U 26. minuti Hrvatska je izjednačila pogotkom Kramarića, ali prethodno je Livaja bio u zaleđu pa je pogodak poništen.

No, spomenuti dvojac do kraja prvog dijela donio je preokret Hrvatske. Prvo je Kramarić, nakon lijepe asistencije Perišića, u 36. minuti zabio za 1-1, dok je u 44. Livaja odlično potegnuo s vrha šesnaesterca za preokret i 2-1 Hrvatske.

Otvoreno s obje strane, uz stalno jurišanje po cijelom travnjaku, nastavilo se igrati i u drugom poluvremenu. Prvo je zaprijetio Osorio, dok je u 54. minuti sjajnu šansu imao Kramarić, ali je Borjan spriječio 3-1 Hrvatske.

Potom se utakmica pomalo smirila do 70. minute kada je opet proradila veza Perišić - Kramarić. Prvi je još jednom asistirao, a potonji se riješio čuvara i precizno plasirao za 3-1.

Do kraja susreta bliže je Hrvatska bila četvrtom golu (šanse Perišića i Brozovića) nego li Kanada drugom. Sve je zaključeno novim hrvatskim golom u 94. minuti. Kontru na samog vratara Borjana zaključio je Majer golom za konačnih 4-1.

Na ljestvici nakon drugog kola vode Hrvatska i Maroko sa po četiri boda. Tri ima Belgija, dok je bez bodova Kanada koja više jedina u ovoj skupini nema šanse za proboj prema osmini finala.

U posljednjem, trećem kolu ove skupine F, u četvrtak od 16 sati igraju Hrvatska - Belgija i Kanada - Maroko. Hrvatskoj je dovoljan i remi protiv Belgije za osminu finala. (Hina)

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 1417

  • pocetnik 28.11.2022.

    ja u cetvrtak necu gledati utakmicu..

  • Gajba2011 28.11.2022.

    Kova je konacno odigrao vrhunski! Dali je moguce da takvim tempom spoji dvije ili vise utakmica to cemo vidjeti. Gvardiol je klasa, Krama odlican na desnoj strani, Sosa ce ovim igrama postati nas najbolji lijevi u povijesti, Juranovic je u pocetku lagano ispadao, ali se kasnije stabilizirao( kako nam fali Srna), Modrica stizu godine, Perisic slabiji nego obicno, Livaja odlican,  Broz nas je zaduzio ovom partijom( srce i pluca ekipe), Livi nije mogao nista kod gola... Belgija je biti ili ne biti!  Samo hrabro. 

  • Pazisežena 28.11.2022.

    Ahhahahahah ♥️🇭🇷❤️

Komentiraj...
Vidi sve komentare