Obavijesti

Sport

Komentari 1417

Čudesna Hrvatska s četiri gola isprašila Kanadu i preuzela vrh!

Čudesna Hrvatska s četiri gola isprašila Kanadu i preuzela vrh!

Kanada nas je šokirala nakon samo 68 sekundi, ali Hrvatska je uzvratila. Jednom kada se otvorilo nismo stali. Kramarić je dao dva, Livaja jedan, a na samom kraju pred 44 374 gledatelja zabio je i Majer

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Kanadu 4-1 (2-1) u dvoboju drugog kola skupine F svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Slavlje navijača: Waqif Souq 02:17

Kanada je povela golom Alphonsa Daviesa već u drugoj minuti, ali je potom uslijedio preokret. Andrej Kramarić je zabio dva, u 36. i 70. minuti, a Marko Livaja jedan pogodak, u 44. minuti, za slavlje Hrvata. Sve je okončano golom Lovre Majera u 94. minuti.

Utakmica je šokantno počela za Hrvatsku, već u drugoj minuti Kanada je povela. Buchanan je odlično ubacio, a natrčali Alphonso Davies je ispred Juranovića glavom zakucao loptu u hrvatsku mrežu za 1-0. U 26. minuti Hrvatska je izjednačila pogotkom Kramarića, ali prethodno je Livaja bio u zaleđu pa je pogodak poništen.

No, spomenuti dvojac do kraja prvog dijela donio je preokret Hrvatske. Prvo je Kramarić, nakon lijepe asistencije Perišića, u 36. minuti zabio za 1-1, dok je u 44. Livaja odlično potegnuo s vrha šesnaesterca za preokret i 2-1 Hrvatske.

Otvoreno s obje strane, uz stalno jurišanje po cijelom travnjaku, nastavilo se igrati i u drugom poluvremenu. Prvo je zaprijetio Osorio, dok je u 54. minuti sjajnu šansu imao Kramarić, ali je Borjan spriječio 3-1 Hrvatske.

Potom se utakmica pomalo smirila do 70. minute kada je opet proradila veza Perišić - Kramarić. Prvi je još jednom asistirao, a potonji se riješio čuvara i precizno plasirao za 3-1.

Do kraja susreta bliže je Hrvatska bila četvrtom golu (šanse Perišića i Brozovića) nego li Kanada drugom. Sve je zaključeno novim hrvatskim golom u 94. minuti. Kontru na samog vratara Borjana zaključio je Majer golom za konačnih 4-1.

Na ljestvici nakon drugog kola vode Hrvatska i Maroko sa po četiri boda. Tri ima Belgija, dok je bez bodova Kanada koja više jedina u ovoj skupini nema šanse za proboj prema osmini finala.

U posljednjem, trećem kolu ove skupine F, u četvrtak od 16 sati igraju Hrvatska - Belgija i Kanada - Maroko. Hrvatskoj je dovoljan i remi protiv Belgije za osminu finala. (Hina)

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u Katru 17:00 , Khalifa International
Hrvatska
Kramarić 36', 70', Livaja 44' Majer 90+4'
4 : 1
Kanada
Davies 2'
Sortiranje događaja

KRAJ susreta!

Hrvatska je na kraju uvjerljivo sredila Kanadu, stigla do prve pobjede i preuzela prvo mjesto u skupini.

90+4'

GOOOOOOOOOOL! Priči je kraj!

I zaista je sjajno na koji način je sada Hrvatska zabila četvrti. Miller je pogriješio, Petković ga je pritisnuo i lopta je stigla do Oršića, koji je mogao birati što će s njom.

Odlučio se nesebično proigrati Majera na drugoj stativi. Hrvatski veznjak ostao je sam pred nebranjenom mrežom i loptu digao ispod prečke.

Igrat će se šest minuta sučeva dodatka.

90'

Hrvatska je odigrala brzu akciju iz kontre. Odlično smo izašli, a akciju je s dvadesetak metara završio Oršić. Pucao je po podu i Borjan je uhvatio loptu.

87'

Mirno čekamo kraj utakmice. Ne dopuštamo Kanadi da stvori iole konkretniju akciju, ne žurimo i zatvorili smo prilaze prema golu.

Komentari 1417