To je to što me zanima!

'I predsjednik Reala kriv je što je Lionel Messi otišao iz Barce'

Lionel Messi (34) već je neko vrijeme član francuskog PSG-a, a iako su iz Barcelone tvrdili da je odlazak bio neizbježan, izgleda da nije bilo tako. To je potvrdio i sam predsjednik La lige, koji je iznio nove detalje
Vidi originalni članak

Večerao sam s predsjednikom Barcelone Joanom Laportom i s predsjednikom Real Madrida, Florentinom Perezom. Laporta je htio potpisati CVC, ali Perez ga je nagovorio da to ne učini. Požurivao me oko potpisa jer je Messi bio sve nervozniji zbog ugovora, a Laporta mi je rekao da ima svoj stav i ne može prodati klub tako lako. No, siguran sam da je Perez iza svega toga, rekao je predsjednik La Lige Javier Tebas španjolskim medijima.

LEOVI PARIŠKI DVORI Podstanar Messi: Plaćat će kuću 20.000 eura mjesečno. Morao odustati od posebnog zahtjeva

Iako je Lionel Messi (34) već neko vrijeme član francuskog PSG-a, ne stišava se pompa oko njegovog odlaska iz Barcelone koja ove sezone izgleda jako loše. Nisu više ni sjena one momčadi koju je predvodio čudesni Argentinac, a našli su se i u velikim financijskim problemima te su umjesto očekivane dobiti, završili skoro pola milijarde eura u gubitku. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I sam Messi je rekao da je imao namjeru nastaviti karijeru u Barceloni, ali do toga nije došlo. Javnosti je predstavljeno da je to u onom trenutku bilo nemoguće, kako su brojni igrači i članovi kluba pristali na smanjenje plaće da 'blaugrana' može funkcionirati i registrirati pojačanja za novu sezonu, ali očito to nije sva istina.

Da pojasnimo izjavu predsjednika La lige, spomenuti CVC je britanski investicijski fond koji je namjeravao kupiti Barcelonu, a da se to dogodilo, Katalonci bi imali dovoljno novca da prebrode spomenutu situaciju. No, to se nije dogodilo, Barcelona izgleda jako loše, a Messi uživa u PSG-u.

NOVI POKUŠAJ Katalonci bruje: Barcelona opet ide po Olma! Dinamo čeka lovu

A kako kaže čelni čovjek španjolske lige, prste je u tome imao - predsjednik Reala...

Idi na 24sata

Komentari 19

  • RedDoor 06.10.2021.

    Perez shvaća da klubovi iz Engleske postaju financijski sve jači, ostatku izuzev Bayerna i PSG-a prejaki i zato ganja Superligu, a vjerojatno je s tim Laportu zabunio, koji ni shvatio nije da mu klub odlaskom Messija postaje novi Milano.

  • lopovi od 1902 06.10.2021.

    Jos lani ( zadnja sansa ) su ga se trebali rijesiti i zaraditi nesto... sve nakon toga je uopce besmisleno komentirati

  • MaliCrniOdIvanaSam 06.10.2021.

    Ma kakav Perez daj molim te. Nije kriv Perez ni Laporta ni itko drugi nego Bartomeu koji mu je dao placu od 120 milijuna godisnje. Dakle, on je prema spanjolskom zakonu mogao dobiti od Barce placu dvostruko manju od toga - 60 milijuna. Dakle, nikako se nije mogao izbjeci odlazak Messija. Al sve je to ok. Daj Boze da se FFP uvede i u ostale lige svijeta. Vidjet ces onda problema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare