To je to što me zanima!

Červar opleo po savezu: Ponizili su me s farsom i igrokazom

Lino Červar dao je puno za hrvatski rukomet, ali Hrvatski rukometni savez ga je smijenio s pozicije koordinatora nakon neuspjeha 'kauboja'
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se proslavila na Europskom prvenstvu koje se održavalo u siječnju. 'Kauboji' su završili tek deveti, što je još jedno razočarenje nakon lošeg nastupa na prošlogodišnjem SP-u i neodlaska na OI.

Kako to obično biva u sportu, krivnja se morala nekome pripisati, a slijedom događaja Hrvoje Horvat više nije izbornik, a Lino Červar (72) dobio je 'pedalu' na poziciji koordinatora struke u Hrvatskom rukometnom savezu.

Červar je najtrofejniji hrvatski rukometni trener i ima sjajna postignuća s reprezentacijom. Zato je, smatra, zaslužio bolji tretman od HRS-a.

UZRUJANI LINO Červar: Gobac me maknuo jer on misli da je otac rukometa! RUKOMETNE PROMJENE Kako je smijenjen Červar i na papiru 'izbrisan' koordinator, a novu je moć opet dobio - Gobac

- To se dogodilo u predvečerje obilježavanja prve i jedine titule svjetskog prvaka koju smo osvojili. Takvom farsom i igrokazom se odnositi prema meni za mene je bilo veliko poniženje. Želio bih vidjeti životopis ljudi koji su donijeli tu odluku - rekao je Červar u intervjuu za SportKlub.

Legendarno lice hrvatskog rukometa osjeća se poniženo nakon cijele situacije.

- Jako me interesira što o tome misli krovna institucija hrvatskog sporta, a to je Hrvatski olimpijski odbor, Nacionalno vijeće za sport i resorno Ministarstvo turizma i sporta. Zanima me kako oni gledaju na to poniženje - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • David1Prometheus 26.02.2023.

    Frajer parazitira vec 5 godina s bogovskom placom bira najgore izbornike nadajuci se da ce sebe ubacit..i kriv je za 5 godina debakla..i tip ima obraza se jos bunit nes..davno sam pisao da ga treba maknut sto dalje od repke jer on nema energije upalit taj video s vhsom koji jos koristi a kamoli nesto revolucionarno stvorit..ko mu je branio dovest nekog spanjolca za trebera i snjim stvorit neku strategiju dizanja iz blata..al ne on je namjerno birao smizle neke da on ne osrane u sjeni i taj je mislio od doma iz fotelje bit do 100 te na placi od 100 k eura..koji ljigavac pa i Claude Onesta je osvojio valjda 10 olimpijskih i svj zlata pa su ga odmah cim nije bilo rezultata maknuli ekpresno i saveza..pa jel mi moramo bas svuda imat uhljebe sance koji bi na gerijatriji bili na placi dok se bave drugim stvarima jel ima neko ko ne krade i prima placu za svoj nerad? Tip je dno dna ..jako ima ih jos u savezu prvi Jovic pa nadalje

  • p.u.r.g.e.r. 26.02.2023.

    Lino,daj ćkomi

  • brane456 26.02.2023.

    nemoj lino, budi fer i korektan, trajao si dovoljno dugo😂😩

Komentiraj...
Vidi sve komentare