To je to što me zanima!

Cibona po prvu pobjedu protiv Zadra, Planinić na brata: Uopće ne razgovaramo o utakmici...

Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu u teškim uvjetima. Pokušat ćemo ostvariti pobjedu, ali Cibona je favorit u ovoj utakmici, rekao je Veljko Mršić uoči hrvatskog derbija u ABA ligi
Vidi originalni članak

U samo četiri dana dva ponajbolja hrvatska kluba će odigrati dvije međusobne utakmice u sklopu ABA lige, a prva je na rasporedu danas od 17 sati u Draženovu domu. Nekada su se ove momčadi borile za naslov regionalne lige, ali ovaj put jedni protiv drugih moraju spašavati glavu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I Zadar i Cibona nalaze se u donjem dijelu ljestvice i pobjeda bi i jednima i drugima donijela mir uoči završnice sezone i mogući spas od ispadanja. Vukovi su 11. sa sedam pobjeda, dok Zadar ima jednu više. Ovo je četvrti međusobni susret između ove dvije momčadi ove sezone, a Cibona još ne zna za pobjedu.

Trener Zadra Veljko Mršić status favorita prebacuje na stranu Zagrepčana.

- Cibona je favorit u ovoj utakmici. Oni su zadnju utakmicu odigrali u ponedjeljak dok smo mi u utorak i četvrtak odigrali dvije utakmice u HT Premijer ligi. Njima ova utakmica jako puno znači. Nama također puno znači ali ne toliko kao i njima. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu u teškim uvjetima. Pokušat ćemo ostvariti pobjedu, ali kao što sam rekao Cibona je favorit u ovoj utakmici - kazao je Mršić.

Iako bi i jednima i drugima pobjeda donijela mir, obje momčadi će sa zanimanjem gledati u ponedjeljak utakmicu Splita i Borca. Ovaj put će navijati za klub s Gripa jer bi eventualna pobjeda bacila Borac na pretposljednje mjesto.

- Čeka nas dobro poznata ekipa, Cibona. Ove sezone smo odigrali dvije utakmice u HT Premijer ligi i jednom u Kupu Krešimira Ćosića. Od tada su imali dosta promjena u ekipi, Vlada Jovanović je preuzeo njihovu klupu prije naše utakmice u Kupu i od tad mislim da je imao više vremena da ostavi svoj pečat. Cibona igra dobro, igraju puno agresivnije nego prije. Očekuje nas teška utakmica ali vjerujem u svoju ekipu i znam da ako smo na nivou i fokusirani onda pobjeda ne bih trebala izostati - rekao je košarkaš Zadra Aleksandar Bursać koji je dvije godine radio s trenerom Cibone Vladom Jovanovićem u FMP-u.

Iza Cibone je turbulentno razdoblje u kojem je ostala na tankom rosteru nakon odlaska Damira Markote. Glavni cilj je ostati u ABA ligi, a onda se potući sa Zadrom i Splitom za naslov prvaka Hrvatske. 

- U sljedećem kolu očekuje nas ekipa Zadra. Znamo se s njima, igrali smo nekoliko utakmica i u ABA ligi i domaćem prvenstvu. Znamo da su dobra ekipa i da su dobro vođeni s klupe. Mi ćemo napraviti sve da budemo pravi i da pokažemo da pored tog talenta o kojem svi pričaju imamo i kvalitetu da igramo dobro i da ostvarimo rezultate koje želimo. U svakom slučaju imamo još četiri utakmice do kraja prvenstva i na svakoj od njih ćemo nastojati biti ravnopravni i doći do pobjede. – izjavio je trener Cibone Vladimir Jovanović.

Glavnu bitku u reketu vodit će Darko Planinić i Chinanu Onuaku, a centru Cibone će na megdan i njegov mlađi brat Jure koji igra u Zadru.

- Očekuje nas derbi u punom smislu te riječi jer i jedna i druga ekipa sa pobjedom ulazi u zadnja dva kola sa puno lakše pozicije za ostanak u ligi i izbjegavanje dodatnih kvalifikacija. Atmosfera u ekipi je jako dobra, imali smo dosta vremena od ponedjeljka da se pripremimo, da dobro treniramo i mislim da smo to odradili kako treba. Imamo još taj večerašnji trening za zadnje detalje i da budemo maksimalno spremni za utakmicu. Jure? Čujemo se naravno svaki dan, ali o utakmici ne pričamo jer ipak je to derbi i taj dan smo na suprotnim stranama. Nijedan ne želi pričati o tome dok utakmica ne završi pa tek poslije komentiramo - rekao je centar Vukova Darko Planinić.

Sljedeći susret između Cibone i Zadra igra se u srijedu u dvorani Krešimira Ćosića, a osim tog susreta, 'vukove' ove sezone još čekaju dvoboji protiv Cedevite Olimpije i gostovanje kod Borca. Osim dvije utakmice protiv Cibone, Zadrane još čeka dvoboj protiv Crvene zvezde.

Utakmica se igra u 17 sati, prijenos je na Areni Sport 1.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Bocwanna 10.04.2021.

    Cibona sa 9 igrača...!!! Gubi to, bar sa 18 razlike

  • MladenValentić 10.04.2021.

    Jadno, da nema ova dva slovenska kluba, hrvatska tri velikana bi držala zadnje tri pozicije, žalosno na što smo spali!

  • lip covik 10.04.2021.

    zadar dobija

Komentiraj...
Vidi sve komentare