Obavijesti

Sport

Komentari 8

Cibona po prvu pobjedu protiv Zadra, Planinić na brata: Uopće ne razgovaramo o utakmici...

Cibona po prvu pobjedu protiv Zadra, Planinić na brata: Uopće ne razgovaramo o utakmici...

Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu u teškim uvjetima. Pokušat ćemo ostvariti pobjedu, ali Cibona je favorit u ovoj utakmici, rekao je Veljko Mršić uoči hrvatskog derbija u ABA ligi

VIDEO

U samo četiri dana dva ponajbolja hrvatska kluba će odigrati dvije međusobne utakmice u sklopu ABA lige, a prva je na rasporedu danas od 17 sati u Draženovu domu. Nekada su se ove momčadi borile za naslov regionalne lige, ali ovaj put jedni protiv drugih moraju spašavati glavu.

Pokretanje videa...

KK Zadar 00:20

I Zadar i Cibona nalaze se u donjem dijelu ljestvice i pobjeda bi i jednima i drugima donijela mir uoči završnice sezone i mogući spas od ispadanja. Vukovi su 11. sa sedam pobjeda, dok Zadar ima jednu više. Ovo je četvrti međusobni susret između ove dvije momčadi ove sezone, a Cibona još ne zna za pobjedu.

ALBA Berlin vs. Bilbao Basket

Trener Zadra Veljko Mršić status favorita prebacuje na stranu Zagrepčana.

- Cibona je favorit u ovoj utakmici. Oni su zadnju utakmicu odigrali u ponedjeljak dok smo mi u utorak i četvrtak odigrali dvije utakmice u HT Premijer ligi. Njima ova utakmica jako puno znači. Nama također puno znači ali ne toliko kao i njima. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu u teškim uvjetima. Pokušat ćemo ostvariti pobjedu, ali kao što sam rekao Cibona je favorit u ovoj utakmici - kazao je Mršić.

Zadar: Utakmica između KK Zadar i KK Partizan Niš u 19. kolu ABA lige

Iako bi i jednima i drugima pobjeda donijela mir, obje momčadi će sa zanimanjem gledati u ponedjeljak utakmicu Splita i Borca. Ovaj put će navijati za klub s Gripa jer bi eventualna pobjeda bacila Borac na pretposljednje mjesto.

- Čeka nas dobro poznata ekipa, Cibona. Ove sezone smo odigrali dvije utakmice u HT Premijer ligi i jednom u Kupu Krešimira Ćosića. Od tada su imali dosta promjena u ekipi, Vlada Jovanović je preuzeo njihovu klupu prije naše utakmice u Kupu i od tad mislim da je imao više vremena da ostavi svoj pečat. Cibona igra dobro, igraju puno agresivnije nego prije. Očekuje nas teška utakmica ali vjerujem u svoju ekipu i znam da ako smo na nivou i fokusirani onda pobjeda ne bih trebala izostati - rekao je košarkaš Zadra Aleksandar Bursać koji je dvije godine radio s trenerom Cibone Vladom Jovanovićem u FMP-u.

Iza Cibone je turbulentno razdoblje u kojem je ostala na tankom rosteru nakon odlaska Damira Markote. Glavni cilj je ostati u ABA ligi, a onda se potući sa Zadrom i Splitom za naslov prvaka Hrvatske. 

- U sljedećem kolu očekuje nas ekipa Zadra. Znamo se s njima, igrali smo nekoliko utakmica i u ABA ligi i domaćem prvenstvu. Znamo da su dobra ekipa i da su dobro vođeni s klupe. Mi ćemo napraviti sve da budemo pravi i da pokažemo da pored tog talenta o kojem svi pričaju imamo i kvalitetu da igramo dobro i da ostvarimo rezultate koje želimo. U svakom slučaju imamo još četiri utakmice do kraja prvenstva i na svakoj od njih ćemo nastojati biti ravnopravni i doći do pobjede. – izjavio je trener Cibone Vladimir Jovanović.

Zadar: Polufinale kupa Krešimira Ćosića, KK Zadar - KK Cibona

Glavnu bitku u reketu vodit će Darko Planinić i Chinanu Onuaku, a centru Cibone će na megdan i njegov mlađi brat Jure koji igra u Zadru.

- Očekuje nas derbi u punom smislu te riječi jer i jedna i druga ekipa sa pobjedom ulazi u zadnja dva kola sa puno lakše pozicije za ostanak u ligi i izbjegavanje dodatnih kvalifikacija. Atmosfera u ekipi je jako dobra, imali smo dosta vremena od ponedjeljka da se pripremimo, da dobro treniramo i mislim da smo to odradili kako treba. Imamo još taj večerašnji trening za zadnje detalje i da budemo maksimalno spremni za utakmicu. Jure? Čujemo se naravno svaki dan, ali o utakmici ne pričamo jer ipak je to derbi i taj dan smo na suprotnim stranama. Nijedan ne želi pričati o tome dok utakmica ne završi pa tek poslije komentiramo - rekao je centar Vukova Darko Planinić.

Zagreb: KK Cibona i KK Split u utakmici HT Premijer lige

Sljedeći susret između Cibone i Zadra igra se u srijedu u dvorani Krešimira Ćosića, a osim tog susreta, 'vukove' ove sezone još čekaju dvoboji protiv Cedevite Olimpije i gostovanje kod Borca. Osim dvije utakmice protiv Cibone, Zadrane još čeka dvoboj protiv Crvene zvezde.

Utakmica se igra u 17 sati, prijenos je na Areni Sport 1.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...