To je to što me zanima!

Čilić protiv Ćorića u drugom kolu, Dodig ide na Đokovića

Ako Čilić i Ćorić prođu prvo kolo Australian Opena, igrat će jedan protiv drugoga. Dodiga u slučaju prolaska najvjerojatnije čeka prvi igrač svijeta Novak Đoković...
Vidi originalni članak

Australian Open počinje u ponedjeljak rano ujutro po našem vremenu. Već u drugom kolu moguć je hrvatski obračun Marina Čilića i Borne Ćorića, dok bi Ivan Dodig mogao na prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

Čilić je 12. nositelj i u prvom kolu čeka ga Thiemo de Bakker, 100. igrač svijeta, kojeg je Marin dobio u jedinom njihovom meču 2014. godine u Davis Cupu protiv Nizozemske. 

Borna Ćorić u prvom kolu ide na Španjolca Alberta Ramosa Vinolasa, 55. na svijetu. 

Ždrijeb ih nije mazio

Ivo Karlović i Ivan Dodig su u gornjem dijelu ždrijeba gdje su Novak Đoković i Roger Federer. Dodig u prvom kolu ide na 197. igrača svijeta, Francuza Quentina Halysa, a u drugom ga čeka Novak Đoković. 

Karlović je postavljen za 22. nositelja. Div sa Šalate u prvom kolu igra protiv 52 igrača svijeta, Argentinca Federica Delbonisa. Karlović je oba puta slavio protiv svog protivnika u prvom kolu, 2014. i na zadnjem US Openu.

U glavnom turniru Australian Opena igraju i tri hrvatske tenisačice. Ana Konjuh u prvom kolu ide na Urzsulu Radwansku, a nalazi se u gornjem dijelu ždrijeba zajedno sa Serenom Williams s kojom bi mogla igrati u trećem kolu.

Mirjana Lučić Baroni u 1. kolu ide na Kirsten Flipkens, a Donna Vekić čeka završetak kvalifikacija kako bi saznala svoju protivnicu.

Jana Fett nije uspjela ući u glavni turnir. Izgubila je u 2. kolu kvalifikacija od Amerikanke Nicole Gibbs 2-6, 6-7 (4).

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Mislilac 15.01.2016.

    Super, uživanje za gledat preko vikenda i buđenje u 3 sata.

  • zi_zippo 15.01.2016.

    odličan ždrjeb za Čorića u drugom kolu

  • Oblivion 15.01.2016.

    Dobar ždrijeb za naše momke, naravno ako se uzme u obzir da će Marin i Borna proći prvo kolo, hrvatski derbi u kojem bi prednost ipak bila na strani starijeg Čilića. Poslije toga put vodi vjerojatno na Bautistu, pa u 1/8 finala Berdych ili Kyrgios, nimalo loše.. 1/4 finale i sudar s najvećim Švicarcem bi onda i značio kraj ako FedEx odigra najbolje što može (ostao je dužnik za prošlu godinu). Dodig bi trebao proći svog protivika i onda se namjeriti na najboljeg tenisača.. 2011. upravo je Ivan bio jedini igrač koji je uzeo set Đokoviću na Aus. Openu, ne sumnjam da će ostaviti zadnji atom snage da namuči krakatog glavonju koji ima u prvom kolu možda malčice škakljivog protivnika u liku Koreanca Chunga, poslije će pošto-poto htjeti izbjeći našeg bombardera Karlovića, znamo zašto.. U donjem dijelu treba tražiti finalistu između trojca Murray-Wawrinka-Nadal s time da Miloš Raonić također ima nešto za reći.. Od cura, nadajmo se da će naša mlada tigrica Ana Konjuh dogurati do trećeg kola i susreta s najvećom Serenom, koja opet ima određenih fizičkih problema i nije isključeno da bi mogla imati problema s agresivnom Talijankom Giorgi već u prvom kolu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare