To je to što me zanima!

Ćorić nakon senzacije: Htio sam samo pružiti dobar otpor i na kraju ga pobijedim. Ovo je ludo!

Morat ću biti jako agresivan, vjerojatno agresivniji nego što sam bio protiv Nadala. Dugo nisam igrao, meč protiv Nadala završio je vrlo kasno i moram se dobro odmoriti, rekao je Borna kojeg u trećem kolu čeka Bautista Agut
Vidi originalni članak

Samo dvojica tenisača na svijetu imaju pozitivan omjer protiv velikog Rafaela Nadala s pet ili više mečeva. Znate li ih nabrojati? Prvi je jedan od najvećih tenisača u povijesti Novak Đoković (30-29), a od danas - naš sjajni Borna Ćorić (3-2)!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Drugi najbolji hrvatski reket odradio je meč za pamćenje. Na Masters 1000 turniru u Cincinnatiju senzacionalno je srušio Španjolca i plasirao se u treće kolo. Bio je to teniski rat, tri sata nemilosrdnog lupanja loptice, fantastičnih poena i winnera, ali na kraju je Rafa po treći put morao stisnuti ruku našem Borni (7-6, 4-6, 6-3).

Istina, Nadala nije bilo na terenu od početka srpnja kada je predao polufinale Wimbledona. Imao je ozljedu trbušnog zida, došao je u Cincinnati kao rekonvalesncent, ali Borna godinu dana nije igrao tenis na top razini. Srušio je jednog od najboljih u povijesti i u ovome trenutku vodećeg na vječnoj listi s 22 osvojena Grand Slam naslova. Ima li veći poticaj i motivacija za dalje. 

- Bio sam izvan terena posljednje dvije godine i nisam igrao na velikim turnirima pred velikim brojem ljudi. Iskreno, nadao sam se samo da ću odigrati dobar meč, da ću pružiti dobar otpor. A na kraju sam pobijedio, to je pomalo ludo. Da, baš ludo - rekao je Ćorić nakon senzacionalne pobjede koja nije moglla doći u boljem trenutku.

Godinu dana nije ga bilo na teniskoj sceni zbog operacije ramena. Vratio se u ožujku ove godine, lupao lopticu po Challengerima i brusio formu, gubio mečeve od tenisača od kojih nikada ne bi izgubio, put je bio težak i dug, prožet kamenjem i trnjem, ali zasjalo mu je konačno sunce. 

Pobijedio je trećeg tenisača svijeta i jednog najboljih u povijesti u trenutku kada je to malotko očekivao. Baš kao i prije osam godina kada ga je kao 17-godišnjak prvi put pobijedio u karijeri. Uživa na velikoj pozornici, gromoglasna publika mu je pogonsko gorivo, a u ovakvim mečevima protiv najjačih je najopasniji. Mentalno jak kao stijena, a još kada se poklope apsolutno sve kockice... To izgleda ovako. 

Bio je agresivan, svaki kutak terena je pokrivao, servis je bio maestralan, napadao je i koristio baš svaku prilliku koju mu je ostavio Nadal. Ne samo što je jedini aktivni tenisač uz Đokovića koji ima pozitivni omjer s Rafom na pet mečeva već je i prvi nakon pet godina izvan TOP 100 koji je uspio srušiti velikog Španjolca. I pazite sad, prvi i nakon 16 godina izvan TOP 150 koji ga je pobijedio!

U trećem kolu Borna će igrati protiv 16. tenisača svijeta Roberta Bautista Aguta. 

- Morat ću biti jako agresivan, vjerojatno agresivniji nego što sam bio protiv Nadala. Dugo nisam igrao, meč protiv Nadala završio je vrlo kasno i moram se dobro odmoriti. 

Da, 152. mjesto nikako mu ne priliči, ali nadamo se da će se već nakon Cincinattija vratiti u TOP 100 pa jednog dana i u TOP 20, gdje mu je i mjesto.

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Ocean13 18.08.2022.

    Čestitke Borna!!🎾🇭🇷

  • Aurora2 18.08.2022.

    Sve čestitke istim tempom i dalje.

  • Nameless 18.08.2022.

    Ako izgubi danas od tvrdog Bautiste, sve pada u vodu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare