Obavijesti

Sport

Komentari 7

Ćorić nakon senzacije: Htio sam samo pružiti dobar otpor i na kraju ga pobijedim. Ovo je ludo!

Ćorić nakon senzacije: Htio sam samo pružiti dobar otpor i na kraju ga pobijedim. Ovo je ludo!

Morat ću biti jako agresivan, vjerojatno agresivniji nego što sam bio protiv Nadala. Dugo nisam igrao, meč protiv Nadala završio je vrlo kasno i moram se dobro odmoriti, rekao je Borna kojeg u trećem kolu čeka Bautista Agut

VIDEO

Samo dvojica tenisača na svijetu imaju pozitivan omjer protiv velikog Rafaela Nadala s pet ili više mečeva. Znate li ih nabrojati? Prvi je jedan od najvećih tenisača u povijesti Novak Đoković (30-29), a od danas - naš sjajni Borna Ćorić (3-2)!

Pokretanje videa...

Borna Ćorić na treningu 01:37

Drugi najbolji hrvatski reket odradio je meč za pamćenje. Na Masters 1000 turniru u Cincinnatiju senzacionalno je srušio Španjolca i plasirao se u treće kolo. Bio je to teniski rat, tri sata nemilosrdnog lupanja loptice, fantastičnih poena i winnera, ali na kraju je Rafa po treći put morao stisnuti ruku našem Borni (7-6, 4-6, 6-3).

Istina, Nadala nije bilo na terenu od početka srpnja kada je predao polufinale Wimbledona. Imao je ozljedu trbušnog zida, došao je u Cincinnati kao rekonvalesncent, ali Borna godinu dana nije igrao tenis na top razini. Srušio je jednog od najboljih u povijesti i u ovome trenutku vodećeg na vječnoj listi s 22 osvojena Grand Slam naslova. Ima li veći poticaj i motivacija za dalje. 

Tennis: Western & Southern Open

- Bio sam izvan terena posljednje dvije godine i nisam igrao na velikim turnirima pred velikim brojem ljudi. Iskreno, nadao sam se samo da ću odigrati dobar meč, da ću pružiti dobar otpor. A na kraju sam pobijedio, to je pomalo ludo. Da, baš ludo - rekao je Ćorić nakon senzacionalne pobjede koja nije moglla doći u boljem trenutku.

Godinu dana nije ga bilo na teniskoj sceni zbog operacije ramena. Vratio se u ožujku ove godine, lupao lopticu po Challengerima i brusio formu, gubio mečeve od tenisača od kojih nikada ne bi izgubio, put je bio težak i dug, prožet kamenjem i trnjem, ali zasjalo mu je konačno sunce. 

Tennis: Western & Southern Open

Pobijedio je trećeg tenisača svijeta i jednog najboljih u povijesti u trenutku kada je to malotko očekivao. Baš kao i prije osam godina kada ga je kao 17-godišnjak prvi put pobijedio u karijeri. Uživa na velikoj pozornici, gromoglasna publika mu je pogonsko gorivo, a u ovakvim mečevima protiv najjačih je najopasniji. Mentalno jak kao stijena, a još kada se poklope apsolutno sve kockice... To izgleda ovako. 

Bio je agresivan, svaki kutak terena je pokrivao, servis je bio maestralan, napadao je i koristio baš svaku prilliku koju mu je ostavio Nadal. Ne samo što je jedini aktivni tenisač uz Đokovića koji ima pozitivni omjer s Rafom na pet mečeva već je i prvi nakon pet godina izvan TOP 100 koji je uspio srušiti velikog Španjolca. I pazite sad, prvi i nakon 16 godina izvan TOP 150 koji ga je pobijedio!

Tennis: Western & Southern Open

U trećem kolu Borna će igrati protiv 16. tenisača svijeta Roberta Bautista Aguta. 

- Morat ću biti jako agresivan, vjerojatno agresivniji nego što sam bio protiv Nadala. Dugo nisam igrao, meč protiv Nadala završio je vrlo kasno i moram se dobro odmoriti. 

Da, 152. mjesto nikako mu ne priliči, ali nadamo se da će se već nakon Cincinattija vratiti u TOP 100 pa jednog dana i u TOP 20, gdje mu je i mjesto.

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše