To je to što me zanima!

Skandal u Italiji: Usred borbe s rasizmom stavili grozan naslov

Bore se s rasizmom, a onda jedan od talijanskih najtiražnijih sportskih listova Corriere dello Sport na naslovnicu stavi dva tamnoputa igrača uz upitni naslov 'Crni petak'
Vidi originalni članak

Vjerojatno u najboljoj namjeri, talijanski Corriere je na naslovnicu stavio nogometaša Intera Romelua Lukakua (26) te Rominog Chrisa Smallinga (30) kao najavu međusobnog susreta. Ali naslov 'crni petak' tjedan poslije crnog petka im i nije trebao. 

Na Rominom Twitter profilu ovu su tešku temu odlučili provući kroz šalu uz citate iz popularnih 'memeova'. No, tajming im nije baš najbolji. Mario Balotelli već se više puta žalio na rasističke povike s tribina, ligaške glavešine su usred cijelog problema došle do zaključka kako bi najbolje rješenje za borbu s rasizmom da se ugase mikrofoni koji su tijekom prijenosa blizu 'problematičnim' tribinama.

Još je gore što je sam Lukaku već imao problema s rasizmom u Italiji kad su mu navijači Cagliarija hukali. Borba s rasizmom tek bi se trebala zahuktati u Italiji, a nije im krenulo baš najbolje. Nakon mnogih loših komentara na društvenim mrežama, ali i velikim zgražanjem javnosti, Corriere će vjerojatno sljedeči put razmisliti o ovakvom potezu.

INOVATIVNI TALIJANI Genijalno rješenje: Rasizam se neće čuti ugase li se mikrofoni

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 06.12.2019.

    Kažu "radi kao crnac", ali to je važilo kada su bili robovi, a sada dilaju, podvode, skakuću, "pjevaju" i slično!

  • bakaslis 05.12.2019.

    Sam tekst u novinama je antirasiatički... Urednik se poigrao s naslovom, nema rasizma... Da za našeg nogometaša kažu bijeli Pele sumnjam da bi mu smetalo, a niti je rasizam

  • nije_bio_penal 05.12.2019.

    ništa nije slučajno :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare