To je to što me zanima!

Cirkus u Rumunjskoj: Igralo se 150 minuta, a sad će ispočetka

Universtitatea je u EL izbacila Honved na penale nakon petarde zbog koje je suca odvela hitna, tučnjava igrača i navijača. Uefa priprema sankcije, a rumunjski se mediji bave prijelaznim rokom
Vidi originalni članak

U četvrtak je u Rumunjskoj na uzvratu 2. pretkola između domaće Universitatee i budimpeštanskog Honveda bio show nasilja i ludosti i na tribinama i na terenu, suci su utakmicu nekako ipak priveli kraju, a dan kasnije rumunjski se mediji više bave prijelaznim rokom u Steaui i izjavama kontroverznog predsjednika Becalija nego kaosom u Craiovi.

NEVIĐENA LUDNICA EL: Potukli se igrači, navijači i policija, sudac iznesen s terena

Pored sjevernoirskog suca je pri kraju drugog produžetka grunula petarda, hitna mu je došla pružiti pomoć, igrači su se tukli na travnjaku, navijači međusobno i sa policijom na tribinama, četvrti sudac nekako je priveo utakmicu kraju umjesto ozlijeđenog kolege, a Rumunji su prošli nakon penala, ali po tom će pitanju u ovom slučaju zadnju riječ ipak imati Uefa jer u Craiovi nema čega nije bilo.

Utakmica nije ni trebala biti nastavljena, crveni kartoni trebali su pljuštati na sve strane, a čak je i policija sucima i delegatu sugerirala da nakon prekida koji je trajao duže od pola sata ne može svima jamčiti sigurnost. No Sjeverni Irci odlučili su da odrade i te penale pa nek se onda Uefa, Nyon, sudstvo i policija bave daljnjim raspletom.

Organizatori tvrde da je počinitelj (kreten koji je bacio petardu) snimljen, identificiran i da će biti priveden. Sudac Arnold Hunter na sreću nije teže ozlijeđen.

Direktor Universitatee Marcel Popescu svjestan je kako je njegov klub bliže izbacivanju iz Europe nego potvrdi prolaska u 3. pretkolo na penale.

- Nemam pojma kakve će biti konačne odluke, ali normalno da sam svjestan kako nas čekaju kazne. Ne znam samo koliko oštre. Ne može se sve ovo dogoditi, a da ne bude sankcija - pričao je Popescu pa dodao:

- Svaka čast sucima. To je britanska sportska kultura i hrabrost. Shvatili su da nije kriva ogromna većina od 25 tisuća ljudi na stadionu nego nekoliko huligana - izjavio je Popescu za Digi Sport TV.

Honved je naravno već napisao te Uefi uručio poduže očitovanje tj. žalbu na konačni ishod jer su igrali u neregularnim, nenormalnim uvjetima. Traže novu utakmicu ako konačna odluka ne bude izbacivanje Rumunja.

Utakmica koja je završila u 150. minuta zapravo je bila nogometni skandal koji se mjeriti neće prema rezultatu zabilježenom na travnjaku nego prema odlukama disciplinaca iz Uefinih ureda.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 02.08.2019.

    Eee aad da vidimo kako ce trenirat strogocu i dali pravila su za sve ista ili ima izuzetak itd itd...

Komentiraj...
Vidi sve komentare