Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cirkus u Rumunjskoj: Igralo se 150 minuta, a sad će ispočetka

Cirkus u Rumunjskoj: Igralo se 150 minuta, a sad će ispočetka
4

Universtitatea je u EL izbacila Honved na penale nakon petarde zbog koje je suca odvela hitna, tučnjava igrača i navijača. Uefa priprema sankcije, a rumunjski se mediji bave prijelaznim rokom

VIDEO

U četvrtak je u Rumunjskoj na uzvratu 2. pretkola između domaće Universitatee i budimpeštanskog Honveda bio show nasilja i ludosti i na tribinama i na terenu, suci su utakmicu nekako ipak priveli kraju, a dan kasnije rumunjski se mediji više bave prijelaznim rokom u Steaui i izjavama kontroverznog predsjednika Becalija nego kaosom u Craiovi.

EL: Potukli se igrači, navijači i policija, sudac iznesen s terena
EL: Potukli se igrači, navijači  i policija, sudac iznesen s terena

Pored sjevernoirskog suca je pri kraju drugog produžetka grunula petarda, hitna mu je došla pružiti pomoć, igrači su se tukli na travnjaku, navijači međusobno i sa policijom na tribinama, četvrti sudac nekako je priveo utakmicu kraju umjesto ozlijeđenog kolege, a Rumunji su prošli nakon penala, ali po tom će pitanju u ovom slučaju zadnju riječ ipak imati Uefa jer u Craiovi nema čega nije bilo.

Utakmica nije ni trebala biti nastavljena, crveni kartoni trebali su pljuštati na sve strane, a čak je i policija sucima i delegatu sugerirala da nakon prekida koji je trajao duže od pola sata ne može svima jamčiti sigurnost. No Sjeverni Irci odlučili su da odrade i te penale pa nek se onda Uefa, Nyon, sudstvo i policija bave daljnjim raspletom.

Organizatori tvrde da je počinitelj (kreten koji je bacio petardu) snimljen, identificiran i da će biti priveden. Sudac Arnold Hunter na sreću nije teže ozlijeđen.

Direktor Universitatee Marcel Popescu svjestan je kako je njegov klub bliže izbacivanju iz Europe nego potvrdi prolaska u 3. pretkolo na penale.

- Nemam pojma kakve će biti konačne odluke, ali normalno da sam svjestan kako nas čekaju kazne. Ne znam samo koliko oštre. Ne može se sve ovo dogoditi, a da ne bude sankcija - pričao je Popescu pa dodao:

- Svaka čast sucima. To je britanska sportska kultura i hrabrost. Shvatili su da nije kriva ogromna većina od 25 tisuća ljudi na stadionu nego nekoliko huligana - izjavio je Popescu za Digi Sport TV.

Honved je naravno već napisao te Uefi uručio poduže očitovanje tj. žalbu na konačni ishod jer su igrali u neregularnim, nenormalnim uvjetima. Traže novu utakmicu ako konačna odluka ne bude izbacivanje Rumunja.

Utakmica koja je završila u 150. minuta zapravo je bila nogometni skandal koji se mjeriti neće prema rezultatu zabilježenom na travnjaku nego prema odlukama disciplinaca iz Uefinih ureda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka