To je to što me zanima!

CSKA je' bugarski Hajduk', a 'bilima' prijeti Tomislav Bušić

Teutu trenira bivši igrač Rijeke, a u napadu joj igra bivši igrač Hajduka. CSKA je daleko najkvalitetnija momčad od sva četiri potencijalna protivnika naših klubova u 2. pretkolu Europske lige
Vidi originalni članak

Vrijednost Osijekove momčadi prema procjeni Transfermarkta je 15.700.000 €, a Hajdukove 24.600.000 €.

Tko su i koliko vrijede potencijalni Osijekovi protivnici u 2. pretkolu Europske lige bugarski: CSKA Sofija i crnogorski OFK Titograd tj. mogući Hajdukovi suparnici (naravno: ako Splićani prođu malteški Gzira United!): latvijski Ventspils i albanska Teuta?

Teuta Drač

Vrijednost momčadi: 4.500.000 €

Trener je bivši veznjak Rijeke, Bledi Shkembi, pomoćni trener mu je Talijan Igor Campedelli. Napad predvodi rođeni Splićanin, 33-godišnji Tomislav Bušić koji je uz, Hajduk, tri godine igrao i u Belupu.

Shkembi je prije četiri godine sa Skenderbeuom igrao Ligu prvaka u Maksimiru. Prošle sezone u albanskom su prvenstvu bili treći sa 13 bodova manje od prvaka (Partizani) i dva boda prednosti pred prvim pratiteljem Skenderbeuom.

FK Ventspils

Vrijednost momčadi: 3.400.000 €

Šef struke je Crnogorac Dejan Vukičević. Nakon 15 kola tek su peti u latvijskom prvenstvu. Svake sezone igraju u Europi, a prije Vukičevića momčad im je vodio Englez Paul Ashworth.

Radi se o mladom klubu, utemeljenom tek 1997. fuzijom FK Vente i FK Nafte. Najopasniji igrač Ventspilsa je nigerijski napadač Tosin Aiyegun.

CSKA Sofija

Vrijednost momčadi: 23.400.000 €

Uz Levski jedan od dva najveća bugarska kluba, ali sada su nešto kao 'bugarski Hajduk': bez titule od 2008.

Prvenstvo Bugarske završili su na petom mjestu. Glavni im je trener je jedan od najvećih igrača u bugarskoj povijesti, Ljuboslav Penev.

Donedavno im je među vratnicama bio ex-Hajdukovac Dante Stipica, ali prodali su ga u poljski Pogon iz Szczecina.

Najveće zvijezde su dva Portugalca, veznjaci Ruben Pinto i Tiago Rodrigues, a savjetnik u klubu je Osječanin Ljupko Petrović koji je početkom '90-ih osvojio Kup prvaka s beogradskom C.Zvezdom.

OFK Titograd

Vrijednost momčadi: 2.900.000 €

Prošle su godine u prvom pretkolu ispali od Torshawna s Farskih otoka. Najveći europski uspjeh napravili su 2013. Igrali su 3. pretkola EL i ispali od Seville (0-3, 1-6).

Prvaci Crne Gore bili su samo jednom, prije tri godine. Donedavno im je trener bio poznati Austrijanac Peter Pacult, a u juniorskoj su dobi u OFK Titogradu trenirale svjetske klase: Peđa Mijatović, Dejan Savičević i Stevan Jovetić.

Danas u momčadi nemaju poznatih igrača, velikih zvijezda niti pojedinca čija bi nogometna vrijednost išla preko 250 tisuća eura.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • petro3338 19.06.2019.

    Ocekujem tuzbu od strane cska za ovu sramotnu i omalovazavajucu izjavu!

  • atilla sb86 19.06.2019.

    Vidi se po grbu da je bugarski hajduk

  • Manuutd 19.06.2019.

    Šta Hajduk stvarno nije bio prvak od 2008??

Komentiraj...
Vidi sve komentare