Obavijesti

Sport

Komentari 9

CSKA je' bugarski Hajduk', a 'bilima' prijeti Tomislav Bušić

CSKA je' bugarski Hajduk',  a 'bilima' prijeti Tomislav Bušić
1

Teutu trenira bivši igrač Rijeke, a u napadu joj igra bivši igrač Hajduka. CSKA je daleko najkvalitetnija momčad od sva četiri potencijalna protivnika naših klubova u 2. pretkolu Europske lige

VIDEO

Vrijednost Osijekove momčadi prema procjeni Transfermarkta je 15.700.000 €, a Hajdukove 24.600.000 €.

Tko su i koliko vrijede potencijalni Osijekovi protivnici u 2. pretkolu Europske lige bugarski: CSKA Sofija i crnogorski OFK Titograd tj. mogući Hajdukovi suparnici (naravno: ako Splićani prođu malteški Gzira United!): latvijski Ventspils i albanska Teuta?

Teuta Drač

Vrijednost momčadi: 4.500.000 €

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trener je bivši veznjak Rijeke, Bledi Shkembi, pomoćni trener mu je Talijan Igor Campedelli. Napad predvodi rođeni Splićanin, 33-godišnji Tomislav Bušić koji je uz, Hajduk, tri godine igrao i u Belupu.

Shkembi je prije četiri godine sa Skenderbeuom igrao Ligu prvaka u Maksimiru. Prošle sezone u albanskom su prvenstvu bili treći sa 13 bodova manje od prvaka (Partizani) i dva boda prednosti pred prvim pratiteljem Skenderbeuom.

FK Ventspils

Vrijednost momčadi: 3.400.000 €

Šef struke je Crnogorac Dejan Vukičević. Nakon 15 kola tek su peti u latvijskom prvenstvu. Svake sezone igraju u Europi, a prije Vukičevića momčad im je vodio Englez Paul Ashworth.

Radi se o mladom klubu, utemeljenom tek 1997. fuzijom FK Vente i FK Nafte. Najopasniji igrač Ventspilsa je nigerijski napadač Tosin Aiyegun.

CSKA Sofija

Vrijednost momčadi: 23.400.000 €

Uz Levski jedan od dva najveća bugarska kluba, ali sada su nešto kao 'bugarski Hajduk': bez titule od 2008.

Prvenstvo Bugarske završili su na petom mjestu. Glavni im je trener je jedan od najvećih igrača u bugarskoj povijesti, Ljuboslav Penev.

FILE PHOTO: Bulgaria

Donedavno im je među vratnicama bio ex-Hajdukovac Dante Stipica, ali prodali su ga u poljski Pogon iz Szczecina.

Najveće zvijezde su dva Portugalca, veznjaci Ruben Pinto i Tiago Rodrigues, a savjetnik u klubu je Osječanin Ljupko Petrović koji je početkom '90-ih osvojio Kup prvaka s beogradskom C.Zvezdom.

OFK Titograd

Vrijednost momčadi: 2.900.000 €

Prošle su godine u prvom pretkolu ispali od Torshawna s Farskih otoka. Najveći europski uspjeh napravili su 2013. Igrali su 3. pretkola EL i ispali od Seville (0-3, 1-6).

Prvaci Crne Gore bili su samo jednom, prije tri godine. Donedavno im je trener bio poznati Austrijanac Peter Pacult, a u juniorskoj su dobi u OFK Titogradu trenirale svjetske klase: Peđa Mijatović, Dejan Savičević i Stevan Jovetić.

Danas u momčadi nemaju poznatih igrača, velikih zvijezda niti pojedinca čija bi nogometna vrijednost išla preko 250 tisuća eura.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio