To je to što me zanima!

Čudesni Talijani: Pobijedili su 10 puta zaredom bez primljenog gola, zadnji put izgubili 2018.

Nema tu 'superzvijezde', svi su jedna velika obitelj vođena 'očinskom' strašću Roberta Mancinija, a od pritajenih favorita su se prometnuli u kandidate za osvajanje Europskog prvenstva
Vidi originalni članak

Fratelli d'Italia, l'Italia s'è desta i - naježili smo se. Stihovi su to talijanske himne koja 'posebno udara', a po tko zna koji put opet gledamo talijanske reprezentativce kako srčano pjevaju o tome da su spremni umrijeti za Italiju. Izaziva to emocije i kod onih ispred malih ekrana, a gdje neće onima koji nose dres reprezentacije i na ovom Euru naprosto lete po terenu. 

ITALIJA - ŠVICARSKA 3-0 Italija prva reprezentacija u osmini finala: Pali i Švicarci!

Talijanska nogometna reprezentacija ima deset pobjeda u nizu i to bez primljenog gola, a nevjerojatan niz proteže se i na 29 utakmica bez poraza! Posljednji su put izgubili u Ligi nacija na gostovanju kod Portugala (1-0), a nakon toga je krenula prava renesansa u režiji Roberta Mancinija koji je za Italiju vezan do 2026. godine jer očito 'vjeruju u proces'.

POGLEDAJTE VIDEO: Golovi Italije protiv Švicarske (3-0)

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Buffon, Cannavaro, Zambrotta, Materazzi, Pirlo, Gattuso, Del Piero, Totti, dio je to momčadi Italije iz finalne utakmice Svjetskog prvenstva 2006. kad su na penale pobijedili Francusku, a tad je u svlačionici bila zvijezda do zvijezde, a teško je bilo istaknuti 'superzvijezdu', vjerojatno bi to bio Del Piero

Danas s istim žarom prije utakmice zagrljeni na terenu stoje Donnarumma, Chiellini, Bonucci, Locatelli, Immobile, Insigne i društvo, a ne možemo reći da su zvijezde na istoj razini kao reprezentativci prije 15 godina. No, sigurno je da su prava momčad na terenu, pravi fratelli (tal. braća).

Pokazali su to u prve dvije utakmice Europskog prvenstva kad su s 3-0 pobijedili Tursku, a istim rezultatom dobili su i Švicarce na svom Olimpicu. Nisu primili gol 10 utakmica u nizu, a zabili su čak 31 u nizu. Da bude jasnije, gol razlika u posljednjih deset utakmica im je nevjerojatnih 31-0, a od svojevrsne uloge dark horsea Eura prometnuli su se u jedne od favorita. 

ZABIO ZA 2-0 Immobile: Ovo je za sve koji se još bore s prokletim virusom

Nema tu više igrača Reala ili Barcelone, većinom su tu nogometaši iz Serie A uz par iznimaka poput Marca Verrattija i Alessandra Florenzija iz PSG-a (uskoro i Donnarumme), te Jorginha i Emersona iz Chelseaja. Najskuplji je prema Transfermarktu Nicolo Barella (24) iz talijanskog prvaka Intera koji je asistirao za drugi gol Locatellija, a drugi najskuplji igrač je Bastoni (22) iz istog kluba koji nema ni minute na prvenstvu.

Pravi je to spoj mladosti i iskustva predvođen kapetanom Giorgijom Chiellinijem (36) iz Juventusa te stoperskim mu partnerom Leonardom Bonuccijem (34), a prosjek godina im je 27.7 - ni premladi, ni prestari, taman zreli za osvajanje velikog natjecanja. Kao što je rekao jedan od gostiju u emisiji 24sata ususret Euru i trener u Dinamovoj nogometnoj školi Dalibor Poldrugač, možda je ovo godina Talijana.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • bobiii 19.06.2021.

    Nije to ništa. Mi smo izgubili zadnjih 10 utakmica i primili 20 komada.

  • davidovic2 17.06.2021.

    Dajte ljudi pričekajte prave reprezentacije tek kad im dođu…sve je to ljepo se njima poklopilo,imaju kvalitetu ali teško za najvece domete

  • 17.06.2021.

    Talijani su me oduševili,mogu biti prvaci svakako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare