To je to što me zanima!

Da je Hajduk odigrao kao Split sinoć stadion bi gorio od baklji

Delegat Uefe, Danac Jan Damgaard priznaje kako mu je od svih posjeta u Split ovaj bio najugodniji i zadovoljan je što je čitava utakmica protekla bez ikakvih zamjerki
Vidi originalni članak

Nakon susreta Splita i Fulhama osim domaće momčadi koja je izborila neriješen rezultat protiv jakog Fulhama zadovoljan ej bio i Uefin delegat.

- Dva puta sam već bio u Splitu, na utakmicama Hajduka i ne mogu vjerovati da je ovo isti grad, isti ljudi... – kazao je vidno zadovoljan delegat utakmice Split – Fulham, Danac Jan Damgaard nakon utakmice, koja je protekla bez ijedne zamjerke. 

- Da je Hajduk na Poljudu ovako dominirao protiv renominiranog protivnika i nizao prigode, sve bi gorjeo od baklji, a pola gledatelja bi u euforiji željelo ući u teren – ispričao je Danac svom domaćinu Alojziju Šuprahi.

I doista, atmosfera na tribinama tijekom utakmica Splita i Hajduka potpuno je drugačija i uopće nije za usporedbu, u Dugopolju se okupilo 3.500 gledatelja, na Poljudu će ih u četvrtak biti 35.000, kao što uostalom nije za usporedbu ni tradicija, a ni rezultati koje klubovi postižu... No ono što je u zadnjih nekoliko sezona napravio Split, graniči s nemogućim. Ne samo da su se iz četvrte lige svaku sezonu uspinjali do prve, nego su lani, u prvoj prvoligaškoj sezoni nakon 50 godina, plasirali u kvalifikacije za Europsku ligu, a u četvrtak su odigrali 0-0 protiv premierligaša Fulhama, i s puno optimizma gledaju prema uzvratu za sedam dana.

Je li netko od igrača Splita komentirao koliko je grozno igrao Fulham, pitali su se u čudu kolege iz Engleske. Netko je spomenuo i vlagu i najezdu komaraca... Tražio se razlog dominacije domaćina, a na koncu ga je otkrio trener Fulhama Martin Jol.

- Iznenadili su me taktičkom postavkom – priznao je Nizozemac.

- Jesam, iznenadio sam ga, kao što sam i najavio uoči utakmice – nasmijao se trener Splita Ivan Katalinić.

 - Najvrjednije je što su moji igrači vidjeli da Fulham ne leti i sigurno da će im biti puno lakše igrati u uzvratu. Vjerujem da u Engleskoj možemo postići gol, a hoće li nam to biti dovoljno, vidjet ćemo. Oni će se sigurno bolje pripremiti, no opet ću im prirediti neko iznenađenje, želja nam je proći dalje - bio je pun optimizma u iščekivanju uzvrata Katalinić.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • mashograd 30.07.2011.

    Kada se zatvore Žužuli propasti će i Split i fama o klubu koji je umjetan do bola... ovo je malo fešte za 100. godina kluba,... za 3-4 ćemo se pitat tko su oni, ka' šta i danas po generacije ne zna za Kamen Ingrad koji je u najslavnijim danima sa Schalkeon odigra onu bolesnu utakmicu doma.. 2:2 tako nešto... ugl... ništa šta se na brzinu napravi ne traje dugo... tako ni ovi instant klubovi... Unirea najsvježiji primjer. Možda i najekstremniji. Oni su igrali Ligu Prvaka, a bili su drugoligaši...

  • moonickk 30.07.2011.

    delegat je bio u splitu i to mu je najugodniji posjet....a utakmica se igrala u dugopolju...svasta...

  • Messi100 29.07.2011.

    To je prava škola nogometa,ŠK.Nk Varaždin :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare