Obavijesti

Sport

Komentari 26

Da je Hajduk odigrao kao Split sinoć stadion bi gorio od baklji

Da je Hajduk odigrao kao Split sinoć stadion bi gorio od baklji
1

Delegat Uefe, Danac Jan Damgaard priznaje kako mu je od svih posjeta u Split ovaj bio najugodniji i zadovoljan je što je čitava utakmica protekla bez ikakvih zamjerki

VIDEO

Nakon susreta Splita i Fulhama osim domaće momčadi koja je izborila neriješen rezultat protiv jakog Fulhama zadovoljan ej bio i Uefin delegat.

- Dva puta sam već bio u Splitu, na utakmicama Hajduka i ne mogu vjerovati da je ovo isti grad, isti ljudi... – kazao je vidno zadovoljan delegat utakmice Split – Fulham, Danac Jan Damgaard nakon utakmice, koja je protekla bez ijedne zamjerke. 

- Da je Hajduk na Poljudu ovako dominirao protiv renominiranog protivnika i nizao prigode, sve bi gorjeo od baklji, a pola gledatelja bi u euforiji željelo ući u teren – ispričao je Danac svom domaćinu Alojziju Šuprahi.

I doista, atmosfera na tribinama tijekom utakmica Splita i Hajduka potpuno je drugačija i uopće nije za usporedbu, u Dugopolju se okupilo 3.500 gledatelja, na Poljudu će ih u četvrtak biti 35.000, kao što uostalom nije za usporedbu ni tradicija, a ni rezultati koje klubovi postižu... No ono što je u zadnjih nekoliko sezona napravio Split, graniči s nemogućim. Ne samo da su se iz četvrte lige svaku sezonu uspinjali do prve, nego su lani, u prvoj prvoligaškoj sezoni nakon 50 godina, plasirali u kvalifikacije za Europsku ligu, a u četvrtak su odigrali 0-0 protiv premierligaša Fulhama, i s puno optimizma gledaju prema uzvratu za sedam dana.

Je li netko od igrača Splita komentirao koliko je grozno igrao Fulham, pitali su se u čudu kolege iz Engleske. Netko je spomenuo i vlagu i najezdu komaraca... Tražio se razlog dominacije domaćina, a na koncu ga je otkrio trener Fulhama Martin Jol.

- Iznenadili su me taktičkom postavkom – priznao je Nizozemac.

- Jesam, iznenadio sam ga, kao što sam i najavio uoči utakmice – nasmijao se trener Splita Ivan Katalinić.

 - Najvrjednije je što su moji igrači vidjeli da Fulham ne leti i sigurno da će im biti puno lakše igrati u uzvratu. Vjerujem da u Engleskoj možemo postići gol, a hoće li nam to biti dovoljno, vidjet ćemo. Oni će se sigurno bolje pripremiti, no opet ću im prirediti neko iznenađenje, želja nam je proći dalje - bio je pun optimizma u iščekivanju uzvrata Katalinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba