To je to što me zanima!

Dalić: Grupa nije loša, uživat ćemo! Portugalci su baš jaki, a znam da ste očekivali i susjede

Liga nacija bila nam je rak-rana bila prva dva puta, treći put smo ušli u finale i to treba pokušati ponovno napraviti, rekao je izbornik nakon ždrijeba grupne faze Lige nacija
Vidi originalni članak

Hrvatska je dobro prošla u ždrijebu četvrtog izdanja Lige nacija koje starta u rujnu. Osim starih znanaca Portugalaca, koje "vatreni" nisu pobijedili u sedam utakmica, ždrijeb u Parizu spojio ih je s Poljskom i Škotskom, a izbjegli su Njemačku, Francusku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ždrijeb Lige nacija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zlatko Dalić ranije je rekao kako još nije siguran da će voditi "vatrene" nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj. No svjestan je da reprezentacija ima dobru priliku plasirati se u nokaut-fazu natjecanja, koja od ove sezone ima i četvrtfinale pa dalje prolaze dvije najbolje reprezentacije.

- Pred nama je opet jedno veliko natjecanje, Liga nacija. Naše finale ostaje iza nas, novo dokazivanje. Portugal, Poljska, Škotska, mislim da grupa nije loša - rekao je Dalić i nastavio:

- Dobili smo iznimno jak Portugal, već drugi put s njima u Ligi nacija, ali to će biti za nas jedno jako dobro natjecanje i mislim da ćemo opet uživati u nogometu. Naravno, naš cilj će biti da budemo među prve dvije momčadi i plasiramo se u četvrtfinale.

'Liga nacija bila nam je rak-rana'

Hrvatska još nije pobijedila Portugal, ove godine imat će tri utakmice protiv njega.

- Evo nam šanse da to napravimo, da konačno pobijedimo Portugal, imat ćemo tri prigode. Jedan sjajan i velik protivnik, to će nam biti velik izazov. Poljaci? Čim si u prvoj grupi, znači da si dobar i da si to zaslužio svojom kvalitetom. Možemo parirati njima i Škotima. Njih smo dobili na njihovu terenu 3-1, imaju drugačiji način igre, preskaču, imali smo neugodnih iskustava. Nikoga ne smijemo podcijeniti i moramo biti najbolji - kazao je Dalić za Novu TV.

Prošlosezonski finalist pokušat će opet otići do kraja.

- Liga nacija bila nam je rak-rana bila prva dva puta, treći put smo ušli u finale i to treba pokušati ponovno napraviti - rekao je Dalić.

'Susjedi? Znam da su očekivanja bila takva'

Ples kuglica ipak nije donio susjede, Srbiju li Bosnu i Hercegovinu.

- Nisam puno o tome razmišljao, ždrijeb je ždrijeb i moramo biti spremni na sve. Znam da su očekivanja bila da nam dođu susjedi, ali ždrijeb je donio ovo.

Ždrijeb Lige nacija

Idi na 24sata

Komentari 85

  • Angela04727 10.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju --> NU21.FUN

  • unkow 09.02.2024.

    srbe će opet švicarci nasapunati ko na svjetskom

  • ZG - KAJ 09.02.2024.

    Dalicu...nadam se da je Brekalo prvi na popisu od kada je u Ajduka..

Komentiraj...
Vidi sve komentare