Obavijesti

Sport

Komentari 85

Dalić: Grupa nije loša, uživat ćemo! Portugalci su baš jaki, a znam da ste očekivali i susjede

Dalić: Grupa nije loša, uživat ćemo! Portugalci su baš jaki, a znam da ste očekivali i susjede

Liga nacija bila nam je rak-rana bila prva dva puta, treći put smo ušli u finale i to treba pokušati ponovno napraviti, rekao je izbornik nakon ždrijeba grupne faze Lige nacija

VIDEO

Hrvatska je dobro prošla u ždrijebu četvrtog izdanja Lige nacija koje starta u rujnu. Osim starih znanaca Portugalaca, koje "vatreni" nisu pobijedili u sedam utakmica, ždrijeb u Parizu spojio ih je s Poljskom i Škotskom, a izbjegli su Njemačku, Francusku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ždrijeb Lige nacija

Pokretanje videa...

Ništa od sudara sa susjedima: Hrvatska u Ligi nacija na crnu mačku Portugal, Škote i Poljake 00:37

Zlatko Dalić ranije je rekao kako još nije siguran da će voditi "vatrene" nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj. No svjestan je da reprezentacija ima dobru priliku plasirati se u nokaut-fazu natjecanja, koja od ove sezone ima i četvrtfinale pa dalje prolaze dvije najbolje reprezentacije.

- Pred nama je opet jedno veliko natjecanje, Liga nacija. Naše finale ostaje iza nas, novo dokazivanje. Portugal, Poljska, Škotska, mislim da grupa nije loša - rekao je Dalić i nastavio:

- Dobili smo iznimno jak Portugal, već drugi put s njima u Ligi nacija, ali to će biti za nas jedno jako dobro natjecanje i mislim da ćemo opet uživati u nogometu. Naravno, naš cilj će biti da budemo među prve dvije momčadi i plasiramo se u četvrtfinale.

'Liga nacija bila nam je rak-rana'

Hrvatska još nije pobijedila Portugal, ove godine imat će tri utakmice protiv njega.

- Evo nam šanse da to napravimo, da konačno pobijedimo Portugal, imat ćemo tri prigode. Jedan sjajan i velik protivnik, to će nam biti velik izazov. Poljaci? Čim si u prvoj grupi, znači da si dobar i da si to zaslužio svojom kvalitetom. Možemo parirati njima i Škotima. Njih smo dobili na njihovu terenu 3-1, imaju drugačiji način igre, preskaču, imali smo neugodnih iskustava. Nikoga ne smijemo podcijeniti i moramo biti najbolji - kazao je Dalić za Novu TV.

Prošlosezonski finalist pokušat će opet otići do kraja.

- Liga nacija bila nam je rak-rana bila prva dva puta, treći put smo ušli u finale i to treba pokušati ponovno napraviti - rekao je Dalić.

'Susjedi? Znam da su očekivanja bila takva'

Ples kuglica ipak nije donio susjede, Srbiju li Bosnu i Hercegovinu.

- Nisam puno o tome razmišljao, ždrijeb je ždrijeb i moramo biti spremni na sve. Znam da su očekivanja bila da nam dođu susjedi, ali ždrijeb je donio ovo.

UEFA Nations League 2024-25 Draw
UEFA Nations League 2024-25 Draw UEFA Nations League 2024-25 Draw

Ždrijeb Lige nacija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše