To je to što me zanima!

Dalić: Ivan je odabrao Hrvatsku ispred Švicarske, to je ljubav...

Iza Ivana je velika karijera u reprezentaciji, a nitko od nas neće zaboraviti onu hladnokrvnost prilikom izvođenja odlučujućih jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu, rekao je izbornik Dalić
Vidi originalni članak

Razgovarao sam s Ivanom koji mi je objasnio svoje razmišljanje i razloge zbog kojih se odlučio na ovaj potez. Meni je kao izborniku žao što neće nastaviti igrati za Hrvatsku, ali poštujem, naravno, njegovu odluku, kao što je to bilo i s Mandžukićem, Subašićem i Ćorlukom nakon Svjetskog prvenstva, komentirao je Zlatko Dalić odluku Ivana Rakitića da se oprosti od hrvatske reprezentacije.

POGLEDAJTE VIDEO: Rakitićev oproštaj od 'vatrenih'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- O njegovoj ljubavi prema hrvatskoj reprezentaciji dovoljno govori što je u zahtjevnoj situaciji odabrao upravo Hrvatsku ispred Švicarske u kojoj je odrastao. Kroz idućih više od 100 nastupa je pokazao s koliko strasti nastupa za Hrvatsku.

POGLEDAJTE INTERVJU ZLATKA DALIĆA:

Nakon SP-a Rakitić više je izostajao nego što je bio na dispoziciji Daliću, a ostat će zabilježeno da je zadnju utakmicu za reprezentaciju odigrao 13. listopada prošle godine protiv Walesa. 

- Iza Ivana je velika karijera u reprezentaciji, a nitko od nas neće zaboraviti onu hladnokrvnost prilikom izvođenja odlučujućih jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu. Od srca sam mu zahvalan na svemu što je dao Hrvatskoj na terenu i izvan terena kao dokapetan reprezentacije te mu želim svako dobro, puno uspjeha i zdravlja u nastavku klupske karijere.

SJAJNA PRIČA Ovo je ispovijest Ivana Rakitića zbog koje će mnogi zaplakati

Rakitić je, pak, poručio:

- Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu. Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača.

NAKON 13 GODINA Grom iz vedra neba: Rakitić se oprostio od reprezentacije!

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 21.09.2020.

    Hvala na svemu

  • krkonosebeskidi 21.09.2020.

    Vec odavno nije za reprezentaciju to on sam vidi a to sto je odabro Hrvatsku sasvim normalno sto se cudite Hrvatska je klasa za Schweiz

  • x00x 21.09.2020.

    jedina prava ljubav je ona prema domacici hahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare