To je to što me zanima!

Dalić: Nismo uspjeli odmoriti Luku i Raketu, ali bodovi su tu

Danima smo planirali ovako postaviti igru, vjerujem svakom od igrača koje imam na raspolaganju.. Na krilima ove pobjede idemo u Mađarsku po nova tri boda, kazao je izbornik Zlatko Dalić
Vidi originalni članak

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić osvrnuo se na utakmicu s Azerbajdžanom i teško izborenu 2-1 pobjedu 'vatrenih'.

- Zadovoljan sam, tri boda su najvažnija, a i poštedjeli smo Rebića i Brozovića. Teško je bilo, malo više muke nego što smo mislili, ali kada primiš onakav gol onda je teško probiti taj bunker. Ipak, zasluženo smo pobijedili - kazao je Dalić pa dodao:

- Danima smo planirali ovako postaviti igru, vjerujem svakom od igrača koje imam na raspolaganju.. Na krilima ove pobjede idemo u Mađarsku po nova tri boda - najavio je Zlatko Dalić.

Pohvalio je i Josipa Brekala koji je zaigrao na desnom boku.

- To nije bio eksperiment. Mi smo bili prije mjesec i pol dana bili kod Brekala i on je znao da će to igrati. Kod nas nema eksperimenata. Zadovoljio je sve, bio je jedan od boljih na terenu po mojem mišljenju. Vidjet ćemo što je s Jedvajem i je li Brekalo rješenje za desni bok za Mađarsku. Meni je bio jako dobar, i u napadu i u obrani. Dvadeset godina ima Brekalo, malo je teško od njega očekivati da napravi sve. Ali kad smo mu rekli da će biti desni bek, on je rekao da će i braniti ako treba.

Najavio je utakmicu protiv Mađarske u nedjelju.

Na njih se ide s najjačim adutima.

- Ante Rebić i Marcelo Brozović protiv Mađarske će biti spremni od prve minute. Raketu i Luku nismo uspjeli odmoriti, ali nema veze. Čestitam igračima na pobjedi i tri boda. Hvala navijačima što su bili uz nas.Dobili smo dobru atmosferu za Budimpeštu. Mislim da je gol koji smo primili sve okrenuo u drugom smjeru. Bili smo možda malo prespori. Sigurno da je ovo prva utakmica i malo toga nam fali. Neću govoriti o tome što je bilo loše. Strpljivo smo gradili šanse i došli do pobjede.

Igra Borne Barišića?

- Imamo njega i Leovca i još neke mlađe igrače poput Bradarića iz Hajduka. Vidi se da Borni nedostaje utakmica s ovom momčadi. Barišić je bio dobar danas, mi tražimo rješenje za tu tu poziciju lijevog bočnog.

U nedjelju slijedi gostovanje kod Mađarske.

- Imat ćemo širi izbor igrača. Ognjen Vukojević je bio na utakmici u Slovačkoj. On će podnijeti izvještaj. Mi smo svjetski viceprvaci i idemo tamo kao favoriti. Možda ćemo morati malo promijeniti sistem igre. Mi se moramo postaviti kao favoriti - rekao je izbornik.

Što je rekao igračima na poluvremenu?

- U poluvremenu nije bilo povišenih tonova. Kod nas toga nema u svlačionici. Gol na kraju prvog poluvremena nas je spasio. Donio nam je mirniju situaciju. Pričali smo o tome što treba promijeniti, ali sve je bilo ležerno i mirno, kako treba biti.

Kako je zadovoljan s Brunom Petkovićem?

- Petkoviću nije bilo lako, prvi put je tu, ali bio je dobar, odigrao je korektno. Treba mu vremena da se navikne na reprezentaciju i ovaj stile igre - dodao je izbornik.

Idi na 24sata

Komentari 146

  • 22.03.2019.

    Treba Luku odmoriti... Dalich protiv Azera koristi Luku i Raketu i sad protiv Madjara sa njima umornima... tako smo izgubili Svjetsko jer je cijelu tekmu s Islandom, koja je bila 'nepotrebna' drzao Luku u igri... ako ne mozemo par tekmi bez Luke- onda ga hebi!!!

  • kicovz 22.03.2019.

    Imamo i mladi poput bradarica iz hajduka🙈🙈🙈, nemoj bit smiješan dalicu i prestani se ulizat torcidi i hajduku! Ajde da još kažeš juranovica, Al mora baš navodni dijamanta hajduka🙈🙈🙈

  • 22.03.2019.

    Zašto se ljutite. Baš je dobro što postoji ovaj portal. Bar znamo sa koliko anti hrvatskih nickov-a raspolažemo. Pogotovo su posebno napaljeni od kad im doktor Daba dobio besplatnu doživotnu ordinaciju gdje ne prima pacijente, pa ne mogu k njemu na kontrolu.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare