To je to što me zanima!

Dalić nije nikad nikome zatvorio vrata, pa neće ni Ivanu Rakitiću!

"Nama treba svaki dobar igrač i oni su vrata reprezentacije sami sebi otvarali dobrim igrama, a sami su ih i zatvarali" ponavljao je izbornik Zlatko Dalić u više navrata.
Vidi originalni članak

- Najteži dan, najgori dan... Nijedan poraz u karijeri nije mi ostavio takav osjećaj u prsima. Kad sam uzeo mobitel da nazovem izbornika, riječi nisu htjele van. Uvijek želim ostaviti otvorena vrata u bilo kojem slučaju, uvijek Hrvatska i izbornik mogu računati na mene. Za minutu, za penale, za sve što treba za moju Hrvatsku - rekao je Ivan Rakitić za HRT, očito ne gurnuvši reprezentaciju skroz u ladicu, barem se to tako činilo nakon njegovog istupa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No kolike su uopće šanse da se Raketa reaktivira i ponovno vrati pod stijeg? Realno, minimalne... Nije se Rakitić od reprezentacije oprostio zbog neke svađe, zbog neigranja ili nekog hira, dapače, i izbornik, i suigrači iz reprezentacije, pa ako hoćete i navijači stajali su čvrsto iza njega i šutke trpjeli neobjašnjive otkaze i izostanke nakon Rusije.

ANKETA: OPET U HRVATSKOM DRESU? Raketa: Ostavio sam otvorena vrata za povratak reprezentaciji

Pouzdano znamo i da je izbornik Dalić čekao s objavom kandidata uoči Portugala i Francuske sve do Ivanove odluke o povlačenju. Nisu pomogla ni nagovaranja najbližih prijatelja da odigra još Euro koji je pred vratima... Rakitić je očito čvrsto  prelomio odluku te stoga i ne treba očekivati veliki obrat. No da su mu vrata otvorena, otvorena su... Izbornik Dalić otklonio je svaku mogućnost razgovora na ovu temu rekavši kako je njegov stav odavno poznat.

- Nikad nikome nisam zatvorio vrata reprezentacije, pa tako ni Nikoli Kaliniću. Nama treba svaki dobar igrač i oni su vrata reprezentacije sami sebi otvarali dobrim igrama, a sami su ih i zatvarali. Na Nikoli je da napravi prvi korak – ponavljao je izbornik u više navrata.
 
Ako je bio spreman prijeći preko svega, prihvatiti ispriku i vratiti Nikolu Kalinića u reprezentaciju, nema razloga da ne bi prihvatio i mogućnost Ivanove reaktivacije, bez obzira što mu nisu najbolje legli svi njegovi raniji otkazi... Naravno, ako se Ivan uopće na taj potez odluči.

KOMENTAR: SVI NA DOBITKU? Možda su Dalić i Rakitić zapravo dogovorili manevar da Raketa postane naš Messi ili Zidane...

A da je to malo vjerojatno svjestan je i jedan od onih koji Rakitića obožavaju,  legendarni trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević.

- Istina je da je ova najava pomalo neobična i po meni se ona neće ni realizirati. Iskustvo me uči da je u prošlosti bilo puno igrača koji su po nekom općem mišljenju otišli prerano, pa se nitko od njih nije vratio. Ivan je odrastao i inteligentan mladi čovjek, sigurno je dobro promislio prije nego li je donio ovako krupnu odluku, a ako si netko utvara da će je promijeniti, taj se grdno vara – kaže trener svih trenera i dodaje:

- Ne znam zbog čega su se mediji zakačili za tu priču. Evidentno je da je Ivan veliki patriot i da je u trenutku rekao nešto da bi utješio svoje pobornike i navijače naše reprezentacije koji žale što je otišao, ali budimo realni, neće se on vratiti i Dalić se mora okrenuti potrazi za novim rješenjima... - zaključio je Blažević.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • x00x 30.09.2020.

    e moja domacica... od kokosa i extra cokolade

  • IlijanMax 30.09.2020.

    Ivane vrati se 🇭🇷

  • čovik-s-juga 30.09.2020.

    Ni pod razno ga ne zvati na EURO papučarsku lijenčinu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare