To je to što me zanima!

Dalić ostaje izbornik do 2022.!

Imam puno motiva, energije i ambicije, i dok god se tako osjećam, s puno ponosa ću voditi hrvatsku reprezentaciju - poručio je izbornik svjetskih doprvaka Zlatko Dalić
Vidi originalni članak

Zlatko je vrlo jednostavna i korektna osoba za razgovor i lako smo dogovorili sve detalje oko nastavka suradnje. Njegovi rezultati govore sami za sebe, ponosni smo na sve što je do sada ostvario kao izbornik i Savez će njemu i reprezentaciji omogućiti maksimalne uvjete za rad, kao što je bilo i do sada, rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker nakon novog dogovora s izbornikom Dalićem i produljenja suradnje sve do SP-a 2022. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ćiro o srebru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Za nas niti jednoga trenutka nije bilo upitno da će Zlatko voditi momčad na Euru idućeg ljeta, a jako mi je drago što smo odmah dogovorili suradnju sve do Svjetskog prvenstva 2022. - kaže Šuker.

- Uvijek sam govorio da nema veće časti od vođenja reprezentacije svoje zemlje i zato kod mene nije bilo nikakve dileme oko nastavka suradnje. Imam puno motiva, energije i ambicije, i dok god se tako osjećam, s puno ponosa ću voditi hrvatsku reprezentaciju - poručio je izbornik svjetskih doprvaka, Zlatko Dalić.

VRATILO SE BILIĆU Hrvatska postala tek 4. država s trenerima u čak tri lige 'petice'!

- Zahvaljujem HNS-u na iskazanom povjerenju. Kako se odvila situacija s epidemijom i odgodom Eura na iduće ljeto, složili smo se da ima smisla zaokružiti cijelu priču do Svjetskog prvenstva 2022. godine - zaključio je izbornik.

Podsjetimo, Dalićev dosadašnji ugovor trajao je do ovoga ljeta. Novim ugovorom će do 2022. Dalića s "vatrenima" čekati brojni izazovi: novo izdanje Uefine Lige nacija, kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2022., a idućeg ljeta reprezentacija nastupa na odgođenom Euru. Kruna ovog ugovornog razdoblja bilo bi Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje bi Hrvatska branila srebrnu medalju iz Rusije, uspije li se tamo plasirati kroz kvalifikacije.

POHVALILI SE IZ HNS-A Davor Šuker donirao je novi uređaj Zavodu Andrija Štampar

Dalić je preuzeo kormilo "vatrenih" u listopadu 2017. godine nakon što je Ante Čačić dobio otkaz. Pod njegovim vodstvom hrvatska reprezentacija je preko dodatnih kvalifikacija izborila nastup na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, a potom u Rusiji ostvarila svoj najveći uspjeh, osvojila drugo mjesto. Hrvatska je s Dalićem izborila i plasman na Europsko prvenstvo 2020. koje je zbog pandemije koronavirusa prebačeno na iduće ljeto. Dalić će tako uz Miroslava Blaževića, postati jedini hrvatski izbornik koji će s "vatrenima" nastupiti i na Svjetskom i Europskom prvenstvu.

SLUŽBENO HNS odlučio: Dinamovi juniori u Ligi prvaka iako je Hajduk prvi! Svjetski prvaci dolaze u Zagreb

Blažević je i rekorder po broju utakmica na klupi hrvatske reprezentacije. Ćiro je vodio nacionalnu vrstu 72 puta, Slaven Bilić je drugi sa 65, a Dalić je na trećemu mjestu s 30.

Hrvatsku reprezentaciju očekuje bogat jesenski program. Od rujna do studenog imat će čak osam nastupa - šest u Ligi nacija, te dvije prijateljske utakmice.

Svjetski doprvaci su u Ligi naciji u skupini sa svjetskim prvacima Francuzima, europskim prvacima Portugalcima te Šveđanima. Prvoplasirani iz ove skupine izborit će plasman na Final Four, dok će posljednjeplasirani pada u niži rang.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • SRCE U ZG 24.07.2020.

    Livnjaci se dogovorili... Lova sijeda,utakmica ima na kapaljku,kaj ćeš više!

  • 23.07.2020.

    Svaka čast čoveku,legenda skromna i moj soso na Dravi ...!!!

  • chicano7 23.07.2020.

    Eh super baš mi je drago da je ostao unatoc velikim financijskim ponudama.Velik si čovik Zlatko kapa doli majstore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare