To je to što me zanima!

Daliću jednoglasna podrška HNS-a: Obećao je da će Vatrene odvesti na Europsko prvenstvo!

Zlatko Dalić objasnio je razloge poraza protiv Turske i Walesa, kao glavni je naveden nedostatak čak petorice napadača, a najavio je da će za susrete protiv Armenije i Latvije pozvati nove igrače
Vidi originalni članak

Završena je sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je Zlatko Dalić morao objasniti razloge poraza u dvije kvalifikacijske utakmice protiv Turske i Walesa. Hrvatska je u tim utakmicama izgledala katastrofalno, kao nikad prije, a Izvršni odbor je jednoglasno prihvatio Dalićevo objašnjenje i dao mu podršku za preostale dvije utakmice, protiv Latvije i Armenije.

Kao glavni razlog hrvatski izbornik naveo je ogromne probleme s ozljedama, u kadru nije bilo Ivana Perišića, Andreja Kramarića, zdravog Brune Petkovića, Mislava Oršića, Luke Ivanušeca, a tik prije okupljanja od reprezentacije se oprostio i Marko Livaja, bez da se javio izborniku.

Hrvatska, istina, nikad nije imala toliko problema s ozljedama, kao u ova dva susreta i na terenu je to izgledalo grozno.

- Hrvatsku ću odvesti na Europsko prvenstvo - obećao je Zlatko Dalić članovima Izvršnog odbora, a ovi jednoglasno prihvatili njegova objašnjenja poraza.

Naravno, objasnio je razloge poraza.

- Probao je na tim utakmicama spojiti mladost i iskustvo, nažalost izgubili smo te utakmice, a razloge poraza jednoglasno smo prihvatili i dajemo mu punu podršku u preostale dvije utakmice - ispričali su nam članovi Izvršnog odbora nakon sastanka.

Također, hrvatski izbornik najavio je da će u utakmicama protiv Latvije i Armenije biti nekoliko promjena, pozvat će neke nove igrače, dok će se nekima zahvaliti. 

Iz reprezentacije bi trebali ispasti Petar Musa, Nikola Vlašić, Borna Barišić, prema nekim informacijama i Josip Brekalo, dok bi u nju trebali ući Franjo Ivanović, Marco Pašalić i Dario Melnjak.

Zlatko Dalić razmišlja i o Luki Sučiću, koji se vratio nakon ozljede i bio bi pravo osvježenje. Riječ je o igraču koji je s 19 godina bio sjajan u Ligi prvaka, glavni igrač je mlade reprezentacije, a s Hrvatskom je na Svjetskom prvenstvu u Katru osvojio broncu.

Naravno, to su nova lica, a u reprezentaciju će se vratiti i stara kao Andrej Kramarić, Bruno Petković i Luka Ivanušec.

"Uoči 3. Sabora hrvatskog nogometa, u Vodicama je održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Uz članove Izvršnog odbora, na sjednici su sudjelovali i tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa te izbornik Zlatko Dalić, koji je podnio izvještaj o dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Euro 2024., nakon neuspješnog listopadskog ciklusa. Izbornik je dao generalni pogled na prethodnu akciju reprezentacije, bez pojedinačnog izdvajanja bilo kojeg igrača, a njegov izvještaj jednoglasno je prihvaćen od strane Izvršnog odbora. IO je također usvojio novi Pravilnik o licenciranju klubova, koji stupa na snagu od sljedeće natjecateljske godine. U Vodicama se u ponedjeljak i utorak održava 3. Sabor hrvatskog nogometa, na kojem će uz članove Izvršnog odbora  i predstavnike županijskih saveza sudjelovati predstavnici klubova prva tri stupnja natjecanja u muškom nogometu te najvišeg stupnja natjecanja u ženskom nogometu i futsalu", objavio je HNS.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • IdeSssssssaa 24.10.2023.

    Nisam ni mislio da ce bosanđerosa otpustiti

  • doviđenja pameti 23.10.2023.

    A šta ako……

  • LM_10_🇭🇷 23.10.2023.

    Dalicu legendo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare