Obavijesti

Sport

Komentari 103

Daliću jednoglasna podrška HNS-a: Obećao je da će Vatrene odvesti na Europsko prvenstvo!

Daliću jednoglasna podrška HNS-a: Obećao je da će Vatrene odvesti na Europsko prvenstvo!

Zlatko Dalić objasnio je razloge poraza protiv Turske i Walesa, kao glavni je naveden nedostatak čak petorice napadača, a najavio je da će za susrete protiv Armenije i Latvije pozvati nove igrače

VIDEO

Završena je sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je Zlatko Dalić morao objasniti razloge poraza u dvije kvalifikacijske utakmice protiv Turske i Walesa. Hrvatska je u tim utakmicama izgledala katastrofalno, kao nikad prije, a Izvršni odbor je jednoglasno prihvatio Dalićevo objašnjenje i dao mu podršku za preostale dvije utakmice, protiv Latvije i Armenije.

Split: 25 godina Sportskih igara mladih

Kao glavni razlog hrvatski izbornik naveo je ogromne probleme s ozljedama, u kadru nije bilo Ivana Perišića, Andreja Kramarića, zdravog Brune Petkovića, Mislava Oršića, Luke Ivanušeca, a tik prije okupljanja od reprezentacije se oprostio i Marko Livaja, bez da se javio izborniku.

Hrvatska, istina, nikad nije imala toliko problema s ozljedama, kao u ova dva susreta i na terenu je to izgledalo grozno.

- Hrvatsku ću odvesti na Europsko prvenstvo - obećao je Zlatko Dalić članovima Izvršnog odbora, a ovi jednoglasno prihvatili njegova objašnjenja poraza.

Naravno, objasnio je razloge poraza.

Osijek: Susret Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za EURO 2024.

- Probao je na tim utakmicama spojiti mladost i iskustvo, nažalost izgubili smo te utakmice, a razloge poraza jednoglasno smo prihvatili i dajemo mu punu podršku u preostale dvije utakmice - ispričali su nam članovi Izvršnog odbora nakon sastanka.

Također, hrvatski izbornik najavio je da će u utakmicama protiv Latvije i Armenije biti nekoliko promjena, pozvat će neke nove igrače, dok će se nekima zahvaliti. 

Iz reprezentacije bi trebali ispasti Petar Musa, Nikola Vlašić, Borna Barišić, prema nekim informacijama i Josip Brekalo, dok bi u nju trebali ući Franjo Ivanović, Marco Pašalić i Dario Melnjak.

Velika Gorica:  Mladi vatreni slavili protiv Bjelorusije

Zlatko Dalić razmišlja i o Luki Sučiću, koji se vratio nakon ozljede i bio bi pravo osvježenje. Riječ je o igraču koji je s 19 godina bio sjajan u Ligi prvaka, glavni igrač je mlade reprezentacije, a s Hrvatskom je na Svjetskom prvenstvu u Katru osvojio broncu.

Naravno, to su nova lica, a u reprezentaciju će se vratiti i stara kao Andrej Kramarić, Bruno Petković i Luka Ivanušec.

"Uoči 3. Sabora hrvatskog nogometa, u Vodicama je održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Uz članove Izvršnog odbora, na sjednici su sudjelovali i tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa te izbornik Zlatko Dalić, koji je podnio izvještaj o dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Euro 2024., nakon neuspješnog listopadskog ciklusa. Izbornik je dao generalni pogled na prethodnu akciju reprezentacije, bez pojedinačnog izdvajanja bilo kojeg igrača, a njegov izvještaj jednoglasno je prihvaćen od strane Izvršnog odbora. IO je također usvojio novi Pravilnik o licenciranju klubova, koji stupa na snagu od sljedeće natjecateljske godine. U Vodicama se u ponedjeljak i utorak održava 3. Sabor hrvatskog nogometa, na kojem će uz članove Izvršnog odbora  i predstavnike županijskih saveza sudjelovati predstavnici klubova prva tri stupnja natjecanja u muškom nogometu te najvišeg stupnja natjecanja u ženskom nogometu i futsalu", objavio je HNS.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše