To je to što me zanima!

Dambrauskas: Morao sam otići iz Gorice, ali ovo nije zbogom

S rezultatima dolazi odgovornost, ali i otvaraju se nove mogućnosti. Jedna od takvih je stigla do mene. Prilika koju nisam mogao odbiti zato što mi nudi izazov, cilj i viziju, napisao je bivši trener Gorice Dambrauskas
Vidi originalni članak

U nenadanom raspletu kojeg nogometna javnost nije očekivala, trener Gorice Valdas Dambrauskas (43) napustio je hrvatskog prvoligaša i otišao u bugarski Ludogorec. Bila je to prilika koju nije mogao odbiti, no došla je u trenutku kada se Gorica nalazi na povijesnom trećem mjestu HNL-a i igra ozbiljan nogomet.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja golmana Gorice Kahline

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Litavski stručnjak otišao je zajedno sa sportskim direktorom Nikoličuisom Mindaugasom (37), kojeg je brže-bolje ugrabio Hajduk nakon što je predsjednik Lukša Jakobušić smijenio Ivana Kepčiju i savjetnika Marija Stanića.

Nakon što se situacija rasplela, Litavac se javnosti obratio porukom na Facebooku u kojoj je istaknuo kako se neke prilike jednostavno moraju ugrabiti.

Njegov emotivni oproštaj od Gorice i navijača prenosimo u cijelosti:

"Teško je pisati ove riječi, baš kao što je bilo teško donijeti ovu odluku. Od prvog trenutka kad sam stigao u Veliku Goricu, osjetio sam povezanost s gradom, ljudima, s mirom koji sam osjećao tu. Prošla 2020. je bila teška godina za svakoga. Borili smo se protiv pandemije, osjetili smo potrese, izolaciju, karantene… Tijekom čitavog tog vremena nikad se nisam osjećao sam. Osjetio sam se prihvaćenim, osjetio sam da sam bio dio prekrasne zajednice Velike Gorice. Na treninzima smo marljivo radili, svađali smo se, zabavljali se, raspravljali, pomagali jedni drugima, postali smo prava momčad. Zato su stigli rezultati.

S rezultatima dolazi odgovornost, ali i otvaraju se nove mogućnosti. Jedna od takvih je stigla do mene. Prilika koju nisam mogao odbiti zato što mi nudi izazov, cilj i viziju. Kad ste sportaš, uvijek sanjate da idete prema nečem većem. Uvijek sam smatrao da je najopasnija stvar u nogometu ostati prosječan, izgubiti glad i biti bez ambicija. Svaki dan donosi novi izazov.

Zato sam odlučio napustiti Veliku Goricu.

Ne postoje riječi kojima bih mogao dovoljno zahvaliti igračima Gorice, Upravi, ljudima koji rade u klubu, novinarima i navijačima. Vi znate tko ste. Bila je velika privilegija raditi s vama. Ne mogu čak ni reći zbogom jer znam da će nam se putevi ponovno ukrstiti.

Posebno bih se želio oprostiti od predsjednika kluba Nenada Črnka. Radi se o čovjeku koji iz dana u dan gradi i diže ovaj klub i prema njemu imam sav mogući respekt. To je čovjek koji je svojim ljudima stvorio brojne mogućnosti i gurao ih je da sanjaju još veće snove.

Zahvalan sam svima vama koji ste me podržavali u ovoj 10-mjesečnoj avanturi. Vama koji ste me pozdravljali na ulici, vama koji ste dolazili na naše utakmice.

Hvala vam, hvala vam, hvala vam puno. Ovu avanturu nikad neću zaboraviti. Neka dugo živi Velika Gorica", stoji u Dambrauskasovoj objavi.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • biberrr 03.01.2021.

    Ludogorec ima 6 bodova prednosti ispred CSKA Sofije i Lokomotive Plovdiv i vjerojatno je novi prvak Bugarske. Kao prvak igrati će sigurno bar u grupi ECL lige najesen. Inače po snazi je jači od Gorice,ali nešto slabiji od Rijeke i Osijeka. Evo rejtinga:Dinamo 1686 bodova,Rijeka 1534,Osijek 1532,Ludogorec 1514,Gorica 1464,Hajduk 1427,Lokosi 1423...

  • mihic82 03.01.2021.

    Cekaj zar nije prijw 3 dana dao intervju da nastavlja rad u Gorici da se zahvalio Hajduku itd.... Ocito se rasplice nekakalva peica oko JANAFa i slicnih afera u kojoma je Gorica uplwtwna, aspominjali su se i Litvanski ulagači ... Znači to je to, nisu Kinezi ludi jer su odustali.. A Hajduk ima odličnog sportskog direktora

  • 33beg33 03.01.2021.

    smrdi ovdje nesto u ovim odlascima

Komentiraj...
Vidi sve komentare