Obavijesti

Sport

Komentari 31

Dambrauskas: Morao sam otići iz Gorice, ali ovo nije zbogom

Dambrauskas: Morao sam otići iz Gorice, ali ovo nije zbogom

S rezultatima dolazi odgovornost, ali i otvaraju se nove mogućnosti. Jedna od takvih je stigla do mene. Prilika koju nisam mogao odbiti zato što mi nudi izazov, cilj i viziju, napisao je bivši trener Gorice Dambrauskas

VIDEO

U nenadanom raspletu kojeg nogometna javnost nije očekivala, trener Gorice Valdas Dambrauskas (43) napustio je hrvatskog prvoligaša i otišao u bugarski Ludogorec. Bila je to prilika koju nije mogao odbiti, no došla je u trenutku kada se Gorica nalazi na povijesnom trećem mjestu HNL-a i igra ozbiljan nogomet.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja golmana Gorice Kahline

Pokretanje videa...

Golam NK Gorice Kristijan Kahlina: 'Sada više težimo Barceloninom stilu igre' | 24 pitanja 05:50

Litavski stručnjak otišao je zajedno sa sportskim direktorom Nikoličuisom Mindaugasom (37), kojeg je brže-bolje ugrabio Hajduk nakon što je predsjednik Lukša Jakobušić smijenio Ivana Kepčiju i savjetnika Marija Stanića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što se situacija rasplela, Litavac se javnosti obratio porukom na Facebooku u kojoj je istaknuo kako se neke prilike jednostavno moraju ugrabiti.

Njegov emotivni oproštaj od Gorice i navijača prenosimo u cijelosti:

"Teško je pisati ove riječi, baš kao što je bilo teško donijeti ovu odluku. Od prvog trenutka kad sam stigao u Veliku Goricu, osjetio sam povezanost s gradom, ljudima, s mirom koji sam osjećao tu. Prošla 2020. je bila teška godina za svakoga. Borili smo se protiv pandemije, osjetili smo potrese, izolaciju, karantene… Tijekom čitavog tog vremena nikad se nisam osjećao sam. Osjetio sam se prihvaćenim, osjetio sam da sam bio dio prekrasne zajednice Velike Gorice. Na treninzima smo marljivo radili, svađali smo se, zabavljali se, raspravljali, pomagali jedni drugima, postali smo prava momčad. Zato su stigli rezultati.

Split: U 16. kolu Prve HNL na Poljudu se sastali Hajduk i Gorica

S rezultatima dolazi odgovornost, ali i otvaraju se nove mogućnosti. Jedna od takvih je stigla do mene. Prilika koju nisam mogao odbiti zato što mi nudi izazov, cilj i viziju. Kad ste sportaš, uvijek sanjate da idete prema nečem većem. Uvijek sam smatrao da je najopasnija stvar u nogometu ostati prosječan, izgubiti glad i biti bez ambicija. Svaki dan donosi novi izazov.

Zato sam odlučio napustiti Veliku Goricu.

U 15. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Hajduk

Ne postoje riječi kojima bih mogao dovoljno zahvaliti igračima Gorice, Upravi, ljudima koji rade u klubu, novinarima i navijačima. Vi znate tko ste. Bila je velika privilegija raditi s vama. Ne mogu čak ni reći zbogom jer znam da će nam se putevi ponovno ukrstiti.

Posebno bih se želio oprostiti od predsjednika kluba Nenada Črnka. Radi se o čovjeku koji iz dana u dan gradi i diže ovaj klub i prema njemu imam sav mogući respekt. To je čovjek koji je svojim ljudima stvorio brojne mogućnosti i gurao ih je da sanjaju još veće snove.

Zahvalan sam svima vama koji ste me podržavali u ovoj 10-mjesečnoj avanturi. Vama koji ste me pozdravljali na ulici, vama koji ste dolazili na naše utakmice.

Hvala vam, hvala vam, hvala vam puno. Ovu avanturu nikad neću zaboraviti. Neka dugo živi Velika Gorica", stoji u Dambrauskasovoj objavi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi