To je to što me zanima!

Dar za legendu: Ostavio svojih 16 medalja Draženu Petroviću

Majka Dražena Petrovića Biserka na njegovu je grobu na Mirogoju pronašla snop medalja koje je nepoznati obožavatelj ostavio. Voljela bi da joj se ta osoba javi...
Vidi originalni članak

Biserka Petrović u ponedjeljak ujutro išla je u redoviti obilazak groba svoga sina Dražena, a na njemu ju je dočekalo iznenađenje. Netko je ostavio snop medalja, bez ikakve poruke, bez imena.

- Znalo se i prije događati da netko ostavi medalju, ali to bi uglavnom bila jedna i s porukom. Više sam puta našla medalju koju je netko darovao Draženu za rođendan ili godišnjicu smrti. Ali ovaj put ih je bilo puno. Uzela sam ih, dobro ih očistila, budući da je ova dva dana padala kiša, odnijela ih u Muzej i prebrojila. Ima ih čak 16 - kaže gospođa Petrović, koja je presretna jer ostavljene medalje u dva dana, koliko ona nije dolazila na zagrebačko groblje Mirogoj, nitko nije odnio s groba.

Jako bi voljela, kaže, da joj se nepoznata osoba koja ih je ostavila javi kako bi joj mogla zahvaliti i unijeti medalje u evidenciju. Riječ je o košarkaškim medaljama iz mlađih uzrasta osvojenima na turnirima u Hrvatskoj i Italiji. 

One će ostati sačuvane u Muzejsko-memorijalnom centru Dražena Petrovića, koji je pokraj Cibonine dvorane, a jednog dana Biserka Petrović namjerava otvoriti izložbu sa svim medaljama i sličnim predmetima koje su Draženovi obožavatelji tijekom svih ovih godina ostavljali na njegovu grobu.

- Ima ih jako puno, ostavljali su ih i Draženovi obožavatelji iz drugih zemalja, poput Italije i Španjolske, ne samo iz Hrvatske - istaknula je Biserka Petrović.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • hvala bogu što sam ateist 30.09.2015.

    Gospodine Horvat čestitam na iscrpnom i neangažiranom izvješću povodom jedinstvenog i nezapamčenog događaja o kojem iscrpno izvješćuju svi mediji regije i Europe - Ovo je ono zbog čega sam vjerna čitateljica 24SATA ovo je veličanstveno - Stvarno ih je našla - nije ih sama stavila i bilo ih je baš šesnaest uffff sva sam se naježila koliko simbolike u tom broju - nevjerovatno, dirljivo, ganutljivo,

  • hvala bogu što sam ateist 30.09.2015.

    Autorica lošeg patetičnog pjesmuljka ostavljenog početkom lipnja 2013 na draženovom grobu, a kojega je u fascikli pronašla gospođa Petrović je nedvojbeno i očigledno sama gospođa Petrović. Njen pjesmuljak - (nekoliko bez veze i smisla naredanih sladunjavih rečenica) koje kad ih se pažljivije pročita zvuće ljigavo patetično nedvojbeno su prepoznatljiv i stil i način dame u crnom. Gospođa koja je na smrti svoga sina zgrnula milijune jednostavno nesmije dozvoliti da sjećanje na njega izblijedi jer bi time izblijedio i šušteći zvuk novčanica koje joj se slažu na račun. Show must go on pa se svako malo organizira dirljivo i ganutljivo nalaženje relikvija i memorabilija ostavljenih na njegovom grobu. Naravno što nije medijski obrađeno i osvanulo na portalima kao da se nije ni dogodilo pa se svaki takav happening poprati i konferencijom za tisak. Posjeta medija se osigura švedskim stolom s par fetica gumenog sira, nešto rolnica prešane šunke, teglicom strateški raspoređenih jeftinih maslina, kojom rotkvicom i par listova salate posluženim na jednokratnim tanjurima, obaveznim čačkalicama umjesto pribora za jelo i plastičnom čašom s dec Jure ili Mate. Ganuta pronalaskom nove relikvije koja svjedoći o beskrajnoj ljubavi obožavatelja prema liku i djelu pokojnika te maštovitosti i inventivnosti njegove majke ona usred konferencije za tisak čini kratku pauzu, rutiniranim pokretom uzima maramicu, briše nevidljivu suzu i koristi priliku da najavi još jedan od svojih skorih performancea pa izjavljuje: "Sve se te stvari pomno slažu registriraju dokumentiraju i pažljivo čuvaju", a uskoro će osvanuti izložene u muzeju gospođe Petrović pored cibonine dvorane. Kao što vidimo dama u crnom se brine da eksponata za najavljenu izložbu uvijenih u patetične prićice ne zafali.

  • Zoran Marusic 29.09.2015.

    Najbolji kosarkas Hrvatske.Veliki domoljub.Legenda hrvatske kosarke.To se nikad ne zaboravlja.Divili smo se njegovoj igri.Samo nazalost prerano je otisao na onaj svijet.Zato mu za sve hvala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare