Sport

Komentari 29

Dar za legendu: Ostavio svojih 16 medalja Draženu Petroviću

Dar za legendu: Ostavio svojih 16 medalja Draženu Petroviću

Majka Dražena Petrovića Biserka na njegovu je grobu na Mirogoju pronašla snop medalja koje je nepoznati obožavatelj ostavio. Voljela bi da joj se ta osoba javi...

Biserka Petrović u ponedjeljak ujutro išla je u redoviti obilazak groba svoga sina Dražena, a na njemu ju je dočekalo iznenađenje. Netko je ostavio snop medalja, bez ikakve poruke, bez imena.

- Znalo se i prije događati da netko ostavi medalju, ali to bi uglavnom bila jedna i s porukom. Više sam puta našla medalju koju je netko darovao Draženu za rođendan ili godišnjicu smrti. Ali ovaj put ih je bilo puno. Uzela sam ih, dobro ih očistila, budući da je ova dva dana padala kiša, odnijela ih u Muzej i prebrojila. Ima ih čak 16 - kaže gospođa Petrović, koja je presretna jer ostavljene medalje u dva dana, koliko ona nije dolazila na zagrebačko groblje Mirogoj, nitko nije odnio s groba.

Jako bi voljela, kaže, da joj se nepoznata osoba koja ih je ostavila javi kako bi joj mogla zahvaliti i unijeti medalje u evidenciju. Riječ je o košarkaškim medaljama iz mlađih uzrasta osvojenima na turnirima u Hrvatskoj i Italiji. 

One će ostati sačuvane u Muzejsko-memorijalnom centru Dražena Petrovića, koji je pokraj Cibonine dvorane, a jednog dana Biserka Petrović namjerava otvoriti izložbu sa svim medaljama i sličnim predmetima koje su Draženovi obožavatelji tijekom svih ovih godina ostavljali na njegovu grobu.

- Ima ih jako puno, ostavljali su ih i Draženovi obožavatelji iz drugih zemalja, poput Italije i Španjolske, ne samo iz Hrvatske - istaknula je Biserka Petrović.