To je to što me zanima!

Belgija minimalno pobijedila Kanadu, Davies promašio penal

Belgijci su sretno i spretno savladali Kanađane te pobjedom zasjeli na vrh skupine s Hrvatskom i Marokom. Davies je promašio penal, ali Kanada može žaliti za silnim šansama koje nisu uspjeli realizirati
Vidi originalni članak

Belgija i Kanada odigrale su sjajnu utakmicu na stadionu Ahmad bin Ali u Al Rayyanu. Belgijci su pogotkom Michyja Batshuayija savladali Kanadu s 1-0 u prvom kolu Skupine F Svjetskog prvenstva u Katru.

Belgijci su pomalo uspavano krenuli u utakmicu, a posjed su svjesno prepustili rastrčanim Kanađanima. Laryea je radio probleme Carrascu na desnoj strani, dok je Davies lucidnim prodorima i brzinom često bježao u sredinu. Upornost Kanađana nakon nekoliko promašaja urodila je plodom u 10. minuti nakon što je Carrasco igrao rukom poslije kornera Kanade.

Loptu je uzeo Davies, čiji je nastup bio upitan, ali Courtois je sjajno obranio njegov udarac. Igrač Bayerna pucao je prizemno u golmanov desni kut, ali je Belgijac to sjajno pročitao.

POVIJESNA POBJEDA Španjolci demolirali Kostariku: Utrpali im čak sedam golova!

Nisu se Kanađani obeshrabrili, krenuli su s jednakim žarom u nastavak utakmice. David je promašio nekoliko udaraca, neke zbog vlastite sebičnosti, a druge zbog sjajnih reakcija obrane. 

U nastavku utakmice, probudili su se Belgijci koji su dodavanjima smirili ambiciozne Kanađane. Iako su djelovali bezidejno i bezopasno, jedna duga lopta Alderweirelda stigla je do Batshuayija koji je zabio za vodstvo Belgije.

KAKO SU IGRALI Modrića je status spasio od dva žuta kartona, nedostajao Kova

Jaki presing Kanađana u drugom poluvremenu očekivano je splasnuo, pa su se Belgijanci mnogo lakše branili od njihovih napada te češće dolazili u priliku zaprijetiti iz protunapada.

Belgium - Canada Live Score

Najveću priliku za poravnanje u nastavku Kanada je imala u 8. minuti kada je Johnston odlično ubacio, Larin je pucao glavom, no Courtois je ponovno bio na mjestu.

Kanadi je ovo drugi nastup na svjetskim prvenstvima, 1986. godine je izgubila sva tri dvoboja bez postignutog pogotka, a i u Katru je krenula porazom bez postignutog gola, ali je ostavila iznimno dobar dojam.

U prvoj utakmici ove skupine Hrvatska i Maroko su igrali 0-0. Tako je Belgija na vrhu ljestvice s tri boda, Hrvatska i Maroko imaju po bod, dok je Kanada na dnu bez bodova.

Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju od 17 sati igrati protiv Kanade, dok će istoga dana svoj susret 2. kola igrati i Belgija - Maroko od 14 sati.

Idi na 24sata

Komentari 345

  • Pancho iz Mexiko 25.11.2022.

    Zgubio, bas zgubio pola sata. Kad se cita ove komentare, vidi se koliko je sati. Ja sam bio kapetan mog momcada u SADu kad sam imao 18 godina. Bio sam coach u Harlemu za omladinu jednu godina. Nadam se da niti jedan od vas ne uci nasu djecu biti bolji ili znati sto znaci "sportsmanship" ili "sportsmanlike conduct." Vidim da nitko to ne pruzi VASIMA. VASU reprezentaciju. Sram vas bio jel ste svi hateri. Citam o nogometu na engleskom, hrvatskom, svedskom i spanjolskom. Kad se cita ova negativnost, sam zgubjen. Prvo, igre imu randomizacije. Svega i svasta se moze dogoditi. Drugo, Hrvatska ima ZERO zute kartice. Do je plan od Dalica, cisti rekord. Belgija i Kanada vec imu 2 i 3 zute. Zuta kartica ne nestaje u utakmice, nego do KRAJA morase trpiti pretnju da se dobi crvenu. Treco, ovaj put, nece biti Hrvatska iscrpjena u Finale, nego friska i jaka. Oped, to su odluke za dugorocnu pobjedu. Finalmente, od 10 zadnjih utakmica, opozicija nije probila NITI JEDAN GOL u 6 tih utakmica. Od svih vas, nitko nezna sto znaci obrana jaka jel ne pratite igru. Ili ste trolls. Ili imate nisko samopuzdanje. Preporucujem da se izade iz ovih uzorci. Citajte "Power of Now," ili bilo koja kniga od Esther i Jerry Hicks. Sat nam.

  • hudycar 24.11.2022.

    Nije promašio penal nego je Courtois obranio

  • David1Prometheus 23.11.2022.

    Nekuzim kako se moze jelicic buniti i biti mu krivo sto je onaj Borjan dobio gol i sto njegova ekipa je izgubila..pa treba slavit i biti sretan sto su pokradeni tom g.zelim sve poraze do kraja karijere.

Komentiraj...
Vidi sve komentare