Obavijesti

Sport

Komentari 345

Belgija minimalno pobijedila Kanadu, Davies promašio penal

Belgija minimalno pobijedila Kanadu, Davies promašio penal
7

Belgijci su sretno i spretno savladali Kanađane te pobjedom zasjeli na vrh skupine s Hrvatskom i Marokom. Davies je promašio penal, ali Kanada može žaliti za silnim šansama koje nisu uspjeli realizirati

Belgija i Kanada odigrale su sjajnu utakmicu na stadionu Ahmad bin Ali u Al Rayyanu. Belgijci su pogotkom Michyja Batshuayija savladali Kanadu s 1-0 u prvom kolu Skupine F Svjetskog prvenstva u Katru.

Belgijci su pomalo uspavano krenuli u utakmicu, a posjed su svjesno prepustili rastrčanim Kanađanima. Laryea je radio probleme Carrascu na desnoj strani, dok je Davies lucidnim prodorima i brzinom često bježao u sredinu. Upornost Kanađana nakon nekoliko promašaja urodila je plodom u 10. minuti nakon što je Carrasco igrao rukom poslije kornera Kanade.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Canada

Loptu je uzeo Davies, čiji je nastup bio upitan, ali Courtois je sjajno obranio njegov udarac. Igrač Bayerna pucao je prizemno u golmanov desni kut, ali je Belgijac to sjajno pročitao.

Španjolci demolirali Kostariku: Utrpali im čak sedam golova!
Španjolci demolirali Kostariku: Utrpali im čak sedam golova!

Nisu se Kanađani obeshrabrili, krenuli su s jednakim žarom u nastavak utakmice. David je promašio nekoliko udaraca, neke zbog vlastite sebičnosti, a druge zbog sjajnih reakcija obrane. 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Canada

U nastavku utakmice, probudili su se Belgijci koji su dodavanjima smirili ambiciozne Kanađane. Iako su djelovali bezidejno i bezopasno, jedna duga lopta Alderweirelda stigla je do Batshuayija koji je zabio za vodstvo Belgije.

Modrića je status spasio od dva žuta kartona, nedostajao Kova
Modrića je status spasio od dva žuta kartona, nedostajao Kova

Jaki presing Kanađana u drugom poluvremenu očekivano je splasnuo, pa su se Belgijanci mnogo lakše branili od njihovih napada te češće dolazili u priliku zaprijetiti iz protunapada.

Najveću priliku za poravnanje u nastavku Kanada je imala u 8. minuti kada je Johnston odlično ubacio, Larin je pucao glavom, no Courtois je ponovno bio na mjestu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Canada

Kanadi je ovo drugi nastup na svjetskim prvenstvima, 1986. godine je izgubila sva tri dvoboja bez postignutog pogotka, a i u Katru je krenula porazom bez postignutog gola, ali je ostavila iznimno dobar dojam.

U prvoj utakmici ove skupine Hrvatska i Maroko su igrali 0-0. Tako je Belgija na vrhu ljestvice s tri boda, Hrvatska i Maroko imaju po bod, dok je Kanada na dnu bez bodova.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Fans in Brussels watch Belgium v Canada

Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju od 17 sati igrati protiv Kanade, dok će istoga dana svoj susret 2. kola igrati i Belgija - Maroko od 14 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u Katru 20.00 , Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan
Belgija
Batshuayi 44'
1 : 0
Kanada
Sortiranje događaja
90'+5

Gotovo je! Belgijci su s minimalnih 1-0 savladali Kanadu koja može žaliti za silnim promašajima. Nadigrali su Belgijce, ali nisu uspjeli realizirati silne prilike. Obje ekipe okreću se nedjelji i susretima drugog kola skupine. Belgiju čeka Maroko, a Kanada će igrati s Hrvatskom!

90'+3

Belgijci su potpuno primirili Kanadu na samom kraju utakmice uz tek poneke bljeskove protivnika.

90'

Zambijski sudac produžio je utakmicu za još pet minuta!

90'

Nema predaje! Novi korner za Kanađane, ali lopta je ponovno preletila sve igrače.

86'

Adekugbe je ubacio s boka, ali Larin nije uspio bolje reagirati glavom te je njegov udarac završio iznad gola Courtoisa.

Komentari 345