To je to što me zanima!

De Ligt ide kod idola: Oduvijek sam želio biti kao C. Ronaldo...

Tijekom sezone čovjek nema vremena na miru razmisliti o svemu što se događa, stvari se odvijaju prebrzo. Ali kad malo razmislim, sva ta pažnja i milijunske ponude za mene... To nije normalno!
Vidi originalni članak

Matthijs De Ligt, 19-godišnji kapetan Ajaxa i nizozemsko čudo od stopera neće ni u Barcelonu, ni u PSG nego iz iz Ajaxa ide - u Juventus!

Novi/stari PSG-ov sportski direktor Leonardo pobrinuo se da, poučen problemima koje klub ima zbog Neymarove želje za odlaskom iz Pariza, pred milijun kamera jasno i glasno izjavi "Dovodit ćemo isključivo igrače koji žele igrati samo za nas".

Barcelona preko svojih 'glasila' (katalonski Sport, Mundo Deportivo i L'Esportiu) već danima objavljuje da ne može plaćati deveteroznamenkaste odštete prije nego što napuni blagajnu prodajom barem jednog-dva igrača.

De Ligt je nakon te dvije vijesti za lokalni Voetbal International prigodno izjavio.

- Oduvijek sam htio biti kao: Cristiano Ronaldo! Prvi dres koji sam kao dijete obukao bio je upravo njegov. Obukao bih 'sedmicu' Man Uniteda i nabijao loptu u dvorištu - rekao je De Ligt.

Otprilike u isto vrijeme talijanski Sky Sport izašao je u javnost sa vrtoglavim iznosima koji su već dogovoreni između Torina i Amsterdama: Juventus će Ajaxu platiti oko 80 milijuna eura odštete, a 19-godišnjak će s Talijanima potpisati ugovor na pet godina sa plaćom od 12 miljuna eura godišnje uz odštetnu klauzulu od 150 milijuna eura.

Kad su Katalonci i Francuzi otkrili da u ugovoru koji De Ligta s Ajaxom veže još dvije godine stoji klauzula o odšteti od tih 150 milijuna odmah su se elegantno povukli, a mladi stoper i Ajax prihvatili su 'nagovaranje' Cristiana Ronalda koji ga je, kako je sam mladi Nizozemac priznao, poslije finala Kupa nacija otvoreno rekao, nagovarao da dođe u Juventus...

AGENT CR7 De Ligt: Cristiano me na tekmi nagovarao da prijeđem u Juve!

De Ligt je za Voetbal International priznao da cijela priča oko prošlosezonskog uspjeha Ajaxovog 'dječjeg vrtića' i svi silni milijuni koji se nude amsterdamskim tinejdžerima... Da sve to skupa jednostavno: nije normalno.

- Tijekom sezone čovjek nema vremena na miru razmisliti o svemu što se događa, stvari se odvijaju prebrzo. Ali kad malo razmislim, sva ta pažnja i milijunske ponude za mene... To nije normalno! - rekao je De Ligt.

Frenkie de Jong (22) već je potpisao za Barcelonu za 75 milijuna eura, a Donny van de Beek (23) također će u jednu od 'Liga petice' za ne manje od 50 milijuna.

Inače, De Ligt je baš Cristianovom Juventusu usred Torina zabio gol kojim su Kopljanici Talijane izbacili iz Lige prvaka i dodatno im podebljali već ionako ogromne europske komplekse.

Juventus s pola snage dominira Italijom, ali Liga prvaka postala im je nerealizirana opsesija. Možda baš sa De Ligtom napokon uzmu i tu 'kantu'...

Idi na 24sata

Komentari 23

  • SnakeFarmer 27.06.2019.

    Opa opa, neka se pojacava samo moj Juventus, bit ce zanimljivo gledati iducu sezonu. Sarri bi trebao igrati napadacki, doci ce par novih igraca, vjerujem kako ce se i formacija promjeniti. Nadam se da ce dolaskom Ramsaya Ronaldo preci u cistu spicu. De Ligt bi mogao biti okosnica tima u dugoj buducnosti, 19 godina, a vec bedem u obrani, jos da ga koju caku nauci majstor Chiellini i bit ce to World Class obrambeni igrac. Jos samo da Madzo ostane i nemam vise niti jednu drugu zelju haha

  • Firefox_1 27.06.2019.

    Pitanje je da li je to istina. Talijanski mediji pišu svašta, ali na burzi i u prodaji sezonskih karata daje rezultate. Igrač je dobar i veliki talenat, ali i izrazito sklon kiksevima, niti jedan uređeni klub neće ga toliko platiti. Možda Raiola opet mulja, kao sa Pogbom, pa da gotovo cijela odšteta kod prodaje ide njemu u džep.

  • Space Burek 27.06.2019.

    Riaola ga nagovorio na ovo :) otici ce u Juve a Riaola ce uzeti lijep bonus. Nakon 3-4 sezone ce ga Juve prodat za 100-150m a Riaola ce opet uzeti jos bolji bonus.

Komentiraj...
Vidi sve komentare