Obavijesti

Sport

Komentari 23

De Ligt ide kod idola: Oduvijek sam želio biti kao C. Ronaldo...

De Ligt ide kod idola: Oduvijek sam želio biti kao C. Ronaldo...
3

Tijekom sezone čovjek nema vremena na miru razmisliti o svemu što se događa, stvari se odvijaju prebrzo. Ali kad malo razmislim, sva ta pažnja i milijunske ponude za mene... To nije normalno!

VIDEO

Matthijs De Ligt, 19-godišnji kapetan Ajaxa i nizozemsko čudo od stopera neće ni u Barcelonu, ni u PSG nego iz iz Ajaxa ide - u Juventus!

FILE PHOTO: UEFA Nations League Semi Final - Netherlands v England

Novi/stari PSG-ov sportski direktor Leonardo pobrinuo se da, poučen problemima koje klub ima zbog Neymarove želje za odlaskom iz Pariza, pred milijun kamera jasno i glasno izjavi "Dovodit ćemo isključivo igrače koji žele igrati samo za nas".

Barcelona preko svojih 'glasila' (katalonski Sport, Mundo Deportivo i L'Esportiu) već danima objavljuje da ne može plaćati deveteroznamenkaste odštete prije nego što napuni blagajnu prodajom barem jednog-dva igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

De Ligt je nakon te dvije vijesti za lokalni Voetbal International prigodno izjavio.

- Oduvijek sam htio biti kao: Cristiano Ronaldo! Prvi dres koji sam kao dijete obukao bio je upravo njegov. Obukao bih 'sedmicu' Man Uniteda i nabijao loptu u dvorištu - rekao je De Ligt.

Juventus v Ajax - UEFA Champions League - Quarter Final - Second Leg - Allianz Stadium

Otprilike u isto vrijeme talijanski Sky Sport izašao je u javnost sa vrtoglavim iznosima koji su već dogovoreni između Torina i Amsterdama: Juventus će Ajaxu platiti oko 80 milijuna eura odštete, a 19-godišnjak će s Talijanima potpisati ugovor na pet godina sa plaćom od 12 miljuna eura godišnje uz odštetnu klauzulu od 150 milijuna eura.

Kad su Katalonci i Francuzi otkrili da u ugovoru koji De Ligta s Ajaxom veže još dvije godine stoji klauzula o odšteti od tih 150 milijuna odmah su se elegantno povukli, a mladi stoper i Ajax prihvatili su 'nagovaranje' Cristiana Ronalda koji ga je, kako je sam mladi Nizozemac priznao, poslije finala Kupa nacija otvoreno rekao, nagovarao da dođe u Juventus...

De Ligt: Cristiano me na tekmi nagovarao da prijeđem u Juve!
De Ligt: Cristiano me na tekmi nagovarao da prijeđem u Juve!

De Ligt je za Voetbal International priznao da cijela priča oko prošlosezonskog uspjeha Ajaxovog 'dječjeg vrtića' i svi silni milijuni koji se nude amsterdamskim tinejdžerima... Da sve to skupa jednostavno: nije normalno.

- Tijekom sezone čovjek nema vremena na miru razmisliti o svemu što se događa, stvari se odvijaju prebrzo. Ali kad malo razmislim, sva ta pažnja i milijunske ponude za mene... To nije normalno! - rekao je De Ligt.

Frenkie de Jong (22) već je potpisao za Barcelonu za 75 milijuna eura, a Donny van de Beek (23) također će u jednu od 'Liga petice' za ne manje od 50 milijuna.

Inače, De Ligt je baš Cristianovom Juventusu usred Torina zabio gol kojim su Kopljanici Talijane izbacili iz Lige prvaka i dodatno im podebljali već ionako ogromne europske komplekse.

Juventus s pola snage dominira Italijom, ali Liga prvaka postala im je nerealizirana opsesija. Možda baš sa De Ligtom napokon uzmu i tu 'kantu'...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj