To je to što me zanima!

Dinamo i Rijeka brane hrvatsku čast u Europi: Evo gdje gledati

Riječani nisu mogli dobiti težu prepreku u borbi za Konferencijsku ligu, ali uz pomoć Željka Sopića s tribine idu po čudo. Dinamo, pak, lovi Europsku ligu nakon ispadanja iz lova na Ligu prvaka
Vidi originalni članak

Hajduk i Osijek prošlog su tjedna završili svoju europsku avanturu za ovu sezonu. PAOK i Adanaspor bili su prejaki pa su Rijeka i Dinamo ostali jedini hrvatski aduti u borbi za plasman u grupnu fazu europskog natjecanja, ali i za nacionalni koeficijent. 

POGLEDAJTE VIDEO: JE LI ODLAZAK BIŠĆANA OPRAVDAN?

STIŽE NOVA 'SEDMICA' Ivanušec se oprašta od Dinama: Feyenoord čeka, njegovu ulogu u momčadi preuzima Stojković

Europski dvoboji pomalo su pali u sjenu nakon posljednjih turbulentnih događaja na relaciji Rijeka-Zagreb. Sergej Jakirović otišao je iz Rijeke u Dinamo te uzburkao strasti u hrvatskom nogometu. No, nadamo se da i nije poremetio obje strane u pripremi važnih dvoboja za plasman u play-off.

Rijeka nije mogla dobiti težu prepreku na putu do grupne faze Konferencijske lige. Nakon što su izbacili Dukagjini i Torshavn, na posljednjoj stepenici nalazi se francuski velikan Lille. Prva utakmica igra se večeras od 20 sati na prekrasnom zdanju Pierre Mauroy. Željka Sopića će na Rujevici predstaviti u petak, a susret u Francuskoj s klupe će voditi sportski direktor Darko Raić-Sudar i pomoćni trener Radomir Đalović. Jedini iz Jakirovićevog stručnog stožera koji nije s njim otišao u Dinamo. 

- Svi smo mi svjesni što nam znači ta tekma. Ali na terenu se radilo i treniralo normalno. Spremni ulazimo u utakmicu. Radomir je trener koji je bio i ostao dio stožera, on će susret s Lilleom voditi s klupe, a nadam se da ćemo već za sljedeću utakmicu imati novog trenera - rekao je Raić-Sudar u najavi utakmice.

Lille je peterostruki prvak Francuske i momčad vrijedna 211 milijuna eura, a najskuplji igrač i glavna violina je Kanađanin Jonathan David koji vrijedi 50 milijuna eura. Duplo više nego Rijeka.

Protivnik je pakleno težak, ali Riječani su se sa sličnima susretali u bližoj prošlosti. Zlatnim slovima je u povijesne knjige upisana legendarna pobjeda nad Stuttgartom, ali i pobjeda protiv Milana. Šanse su ovaj put minimalne, ali i dalje postoje.

Utakmica počinje u 20 sati uz prijenos na MAXSport 2.

U isto vrijeme će na teren istrčati i nogometaši hrvatskog prvaka. Dinamo se od Lige prvaka oprostio porazom od AEK-a, a na putu do play-offa Europske lige mora izbaciti Spartu Prag. Konferencijska liga je osigurana tako da je minimalni cilj ispunjen, što se tiče Europe, no cilj je igrati u Europskoj ligi. A u tome će im pokušati pomoći novi trener Sergej Jakirović. 

SLUŽBENO Rijeka predstavila Sopića, dok su se Goričani oprostili pjesmom

- Imam ideju kako bismo trebali istrčati, nećemo puno "čačkati", nema potrebe. Moramo imati još neki plan u slučaju energetske potrošnje, Stojković je u konkurenciji, neću reći sastav nikad. Sparta igra 3-4-3 ili 5-4-1 ovisi o situaciji, dosta se povlače, prijete iz bloka. Imam ideju, danas ćemo još probati prenijeti igračima u teoriji kako bismo ih ugrozili, imaju par dobrih pojedinaca, pogotovo taj kapetan Krejči, imaju dobra krila Haraslina i Birmančevića, ali imaju i mana - rekao je novi trener Dinama na prvoj press konferenciji. 

POGLEDAJTE VIDEO: JE LI DALIĆ TREBAO POZVATI LIVAJU?

Modri su poljuljani nakon tragičnog ispadanja od AEK-a, nema Josipa Šutala, na pragu odlaska su Dominik Livaković i Luka Ivanušec, a mogao bi uskoro sidro dignuti i Bruno Petković. Odlaze nositelji igre, ali dolaze novi talenti koji bi trebali predvoditi Dinamo u budućnosti.

Hrvatski prvak je na papiru kvalitetniji od Sparte, ali to treba opravdati na terenu. U posljednje vrijeme to Dinamu baš i nije išlo.

Utakmica počinje u 20 sati uz prijenos na MAXSport 1.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Šandor Romano 24.08.2023.

    Ma kaj mi igramo ligu prvaka doći će 7-8 tisuća seljaka ali nemrem vjerovati da će mo sljedeće godine da igramo jer tatek je v Međugorju pa nemre kupit par tekmi ovde u HNL i par sudaca.

  • Šandor Romano 24.08.2023.

    Šta će prenositi par tisuća gledatelja to ima i seljačka zadruga.

  • MatijaKezele 24.08.2023.

    Sretno i jednima i drugima. Rijeku čeka nemoguća misija, ali sjetimo se Suttgarta. Dinamo s druge strane ima puno lakšeg protivnika, ali nisu se ništa iskazali posebno ove sezone

Komentiraj...
Vidi sve komentare