Obavijesti

Sport

Komentari 99

Jakirović: Petković želi ostati, ali i otići. Mierez? Odličan igrač, a Livaković će braniti u četvrtak

Jakirović: Petković želi ostati, ali i otići. Mierez? Odličan igrač, a Livaković će braniti u četvrtak

Kačavenda? Radi se na tome, jučer sam imao sastanak sa Šimićem o sportskoj politici, tu volim biti involviran i upućen, rekao je novi trener Dinama

VIDEO

Dinamo je u ponedjeljak obavio ekspresnu zamjenu trenera. U manje od sat vremena otišao je Igor Bišćan, a imenovan je Sergej Jakirović.

POGLEDAJTE DINAMOVU PRESICU:

 

U utorak je odradio prvi trening i upoznao se s momčadi, a već u četvrtak debitira na klupi. Modri od 20 sati igraju prvi susret play-offa Europske lige protiv Sparte iz Praga. I dalje sve u klubu boli tragično ispadanje iz Lige prvaka od AEK-a, no moraju se okrenuti drugim ciljevima, a to je plasman u grupnu fazu Europske lige.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sergej Jakirović 00:58

Jakirović je prvi put sjeo pred novinare kao trener Dinama te najavio susret s češkim prvakom.

- Zahvalio bih Rijeci na svemu što smo napravili, svim igračima, sportskim radnicima i radnoj zajednici. Vrhunski smo surađivali, naravno stvari su takve da neočekivano morate donositi odluke, smatrao sam da moram prihvatiti ovaj izazov, ja sam za njega spreman, moramo se okrenuti novim izazovima i novom klubu. Hvala svima na porukama podrške, nemoguće je na sve odgovoriti, bilo je puno pozitivnog elana, puno podrške. Hvala upravi i Vlatki Peras što su mi dali podršku da vodim Dinamo, mislim da smo u Rijeci radili dobar posao, puno smo toga napravili, znam što sam napravio sa svojim stožerom da dođemo do ove prilike - rekao je Jakirović u uvodu. 

Što se može u kratkom periodu da dignete momčad na viši nivo?

- Najviše na psihološkoj strani, imali smo kvalitetan sastanak, razgovarao sam sa senatorima, koji su ključni, ali i s mladima koji su živnuli jučer. Energija će imati glavnu ulogu, moramo biti maksimalni sutra, nisam imao vremena da skautiram Spartu, ali sam pokušao sve kako bih ih upoznao. Igrao je Dinamo s njima na pripremama, pripremit ćemo se i vjerujem da ćemo pobijediti.

Zagreb: Novi trener GNK Dinamo, Sergej Jakirović, odradio prvi trening

Kakva je situacija s Kačavendom i Stojkovićem?

- Stojković je jučer potpisao za Dinamo, bio predstavljen i bio na treningu, sretan sam zbog toga. Kačavenda? Radi se na tome, jučer sam imao sastanak sa Šimićem o sportskoj politici, tu volim biti involviran i upućen. Svi moramo raditi dobro za momčad, dovoditi igrače koji će raditi razliku u momčadi. Iskazali su maksimalnu susretljivost, radimo na puno toga.

Dinamo je u teškoj situaciji...

- Ako ste pratili moju karijeru, život mi je oduvijek kompliciran. Govorili su mi da sam lud kad sam dolazio u Rijeku jer sam imao komfor u Zrinjskom. Ali želim izazove, to me motivira. Oko Dinama se moralo brzo djelovati, nisam htio propustiti priliku, imam puno toga za dokazati. Molim Boga da igrači budu zdravi, ovo su kvalitetni igrači, igraju LP godinama, oni su glavni glumci. Mi smo njima servis.

U Ateni su poslije poraza igrača potonuli, u kakvom je stanju momčad?

- Dobrom. Ovo je novi šok, nova metla. Komunicirao sam s igračima, imam svoje postulate, to mi je važno. Nema alibija, zanima me učinak na terenu. Tu sve kreće i završava. Za mene je Dinamo najbolji klub zadnjih 20 godina, svi igrači žele doći ovdje, to je normalno.

Zagreb: Novi trener GNK Dinamo, Sergej Jakirović, odradio prvi trening s igračima

Brinu li vas odlasci brojnih ključnih igrača?

- Nije me strah. Oni su tu s nama, vodim se kao da će biti s nama još dugo. Postavio sam se kao da su tu s nama, svi trebaju igrati, kad se dogodi, dogodit će se. Znam da su dugo u klubu, imaju ciljeve i izazove, trebaju im. Doći će novi dečki, time se vodim, ovo je razdoblje tranzicije. Zato moramo dovoditi potentne igrače poput Stojkovića. Da, računam da Livaković brani sutra.

Koji su vaši trenerski postulati?

- Sa mnom uvijek znaju igrači na čemu su, otvoren sam za sve. Svi su mi važni, kroz trening ćemo nešto raditi i ispravljati, nemamo puno vremena. Većinom je tu regeneracija, ali ozbiljnost i disciplina, na tome inzistiram. Nisam ja to izmislio, to je tako. BBB? Naravno da sam svjestan koliko su nam važni, očekujem ih u velikom broju, da nam budu 12. igrač, trebamo njihov impuls.

Potencijalna pojačanja?

- Prijelazni rok traje, radimo maksimalno, vjerujem da ćemo dovesti još dva-tri igrača. Ovisi i o tome tko će otići. 

Zagreb: Novi trener GNK Dinamo, Sergej Jakirović, odradio prvi trening s igračima

Mierez?

- To ćete pitati sportski sektor. Ako ćemo o Petkoviću, volio bih da ostane, razgovarao sam s njim. Svjestan sam njegovih želja, on bi i ostao i išao, vidjet ćemo što će se dogoditi. Ali Mierez je odličan igrač, svatko bi ga volio u momčadi.

Početni sastav za Spartu?

- Imam ideju kako bismo trebali istrčati, nećemo puno "čačkati", nema potrebe. Moramo imati još neki plan u slučaju energetske potrošnje, Stojković je u konkurenciji, neću reći sastav nikad. Sparta igra 3-4-3 ili 5-4-1 ovisi o situaciji, dosta se povlače, prijete iz bloka. Imam ideju, danas ćemo još probati prenijeti igračima u teoriji kako bismo ih ugrozili, imaju par dobrih pojedinaca, pogotovo taj kapetan Krejči, imaju dobra krila Haraslina i Birmančevića, ali imaju i mana.

Osijek: SuperSport HNL, 19. kolo, NK Osijek - HNK Gorica

Na kojoj poziciji najviše vidite Luku Stojkovića?

- U nedjelju sam igrao protiv Lokomotive i Stojković je promijenio tri pozicije. Bio je desetka i igrao na oba krila. Imao je slobodu, neka igra kao i tamo, mlad je i odličan igrač, može donijeti kvalitetu u našoj momčadi.

Na kojim pozicijama tražite pojačanja?

- Treba nam stoper, možda još jedan vezni, možda napadač. Ako će Ristovski biti stoper, treba nam i desni bek. Ali to su goruće pozicije u smislu rotacija, ali treba biti kvaliteta. Bivši igrači Rijeke? Ma nema smisla o tome pričati. Napravili smo tamo dobar posao, vidjet ćemo što će budućnosti donijeti. 

Zagreb: Prva konferencija Sergeja Jakirovića od dolaska na Maksimir

Je li Hajduk nedostižan?

- Pa tek je počelo prvenstvo, ovo je maraton. U Rijeci smo stigli velik zaostatak kad sam došao. Mi moramo početi pobjeđivati, uhvatiti priključak za njima. Ozbiljni su, vidi se po rezultatima, uigrali su se. No, ja sam uvjeren da ćemo biti prvaci.

Deni Jurić out je do kraja jeseni, a Martin Baturina?

- Ma spreman je kao čigra! - završio je Jakirović. 

POGLEDAJTE VIDEO: PRELAZAK JAKIROVIĆA U DINAMO JE IZDAJA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi