Obavijesti

Sport

Komentari 39

Dinamo i Rijeka brane hrvatsku čast u Europi: Evo gdje gledati

Dinamo i Rijeka brane hrvatsku čast u Europi: Evo gdje gledati

Riječani nisu mogli dobiti težu prepreku u borbi za Konferencijsku ligu, ali uz pomoć Željka Sopića s tribine idu po čudo. Dinamo, pak, lovi Europsku ligu nakon ispadanja iz lova na Ligu prvaka

VIDEO

Hajduk i Osijek prošlog su tjedna završili svoju europsku avanturu za ovu sezonu. PAOK i Adanaspor bili su prejaki pa su Rijeka i Dinamo ostali jedini hrvatski aduti u borbi za plasman u grupnu fazu europskog natjecanja, ali i za nacionalni koeficijent. 

POGLEDAJTE VIDEO: JE LI ODLAZAK BIŠĆANA OPRAVDAN?

Ivanušec se oprašta od Dinama: Feyenoord čeka, njegovu ulogu u momčadi preuzima Stojković
Ivanušec se oprašta od Dinama: Feyenoord čeka, njegovu ulogu u momčadi preuzima Stojković

Europski dvoboji pomalo su pali u sjenu nakon posljednjih turbulentnih događaja na relaciji Rijeka-Zagreb. Sergej Jakirović otišao je iz Rijeke u Dinamo te uzburkao strasti u hrvatskom nogometu. No, nadamo se da i nije poremetio obje strane u pripremi važnih dvoboja za plasman u play-off.

Rijeka nije mogla dobiti težu prepreku na putu do grupne faze Konferencijske lige. Nakon što su izbacili Dukagjini i Torshavn, na posljednjoj stepenici nalazi se francuski velikan Lille. Prva utakmica igra se večeras od 20 sati na prekrasnom zdanju Pierre Mauroy. Željka Sopića će na Rujevici predstaviti u petak, a susret u Francuskoj s klupe će voditi sportski direktor Darko Raić-Sudar i pomoćni trener Radomir Đalović. Jedini iz Jakirovićevog stručnog stožera koji nije s njim otišao u Dinamo. 

- Svi smo mi svjesni što nam znači ta tekma. Ali na terenu se radilo i treniralo normalno. Spremni ulazimo u utakmicu. Radomir je trener koji je bio i ostao dio stožera, on će susret s Lilleom voditi s klupe, a nadam se da ćemo već za sljedeću utakmicu imati novog trenera - rekao je Raić-Sudar u najavi utakmice.

Osijek i Gorica sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

Lille je peterostruki prvak Francuske i momčad vrijedna 211 milijuna eura, a najskuplji igrač i glavna violina je Kanađanin Jonathan David koji vrijedi 50 milijuna eura. Duplo više nego Rijeka.

Protivnik je pakleno težak, ali Riječani su se sa sličnima susretali u bližoj prošlosti. Zlatnim slovima je u povijesne knjige upisana legendarna pobjeda nad Stuttgartom, ali i pobjeda protiv Milana. Šanse su ovaj put minimalne, ali i dalje postoje.

Utakmica počinje u 20 sati uz prijenos na MAXSport 2.

U isto vrijeme će na teren istrčati i nogometaši hrvatskog prvaka. Dinamo se od Lige prvaka oprostio porazom od AEK-a, a na putu do play-offa Europske lige mora izbaciti Spartu Prag. Konferencijska liga je osigurana tako da je minimalni cilj ispunjen, što se tiče Europe, no cilj je igrati u Europskoj ligi. A u tome će im pokušati pomoći novi trener Sergej Jakirović. 

Rijeka predstavila Sopića, dok su se Goričani oprostili pjesmom
Rijeka predstavila Sopića, dok su se Goričani oprostili pjesmom

- Imam ideju kako bismo trebali istrčati, nećemo puno "čačkati", nema potrebe. Moramo imati još neki plan u slučaju energetske potrošnje, Stojković je u konkurenciji, neću reći sastav nikad. Sparta igra 3-4-3 ili 5-4-1 ovisi o situaciji, dosta se povlače, prijete iz bloka. Imam ideju, danas ćemo još probati prenijeti igračima u teoriji kako bismo ih ugrozili, imaju par dobrih pojedinaca, pogotovo taj kapetan Krejči, imaju dobra krila Haraslina i Birmančevića, ali imaju i mana - rekao je novi trener Dinama na prvoj press konferenciji. 

POGLEDAJTE VIDEO: JE LI DALIĆ TREBAO POZVATI LIVAJU?

Modri su poljuljani nakon tragičnog ispadanja od AEK-a, nema Josipa Šutala, na pragu odlaska su Dominik Livaković i Luka Ivanušec, a mogao bi uskoro sidro dignuti i Bruno Petković. Odlaze nositelji igre, ali dolaze novi talenti koji bi trebali predvoditi Dinamo u budućnosti.

Hrvatski prvak je na papiru kvalitetniji od Sparte, ali to treba opravdati na terenu. U posljednje vrijeme to Dinamu baš i nije išlo.

Utakmica počinje u 20 sati uz prijenos na MAXSport 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju