To je to što me zanima!

Dinamo je ipak daleko najbolji u Hrvatskoj, čudesni Oršić prvo 'skinuo' Hajduk, pa sad Osijek!

Dinamo je danas, uz važna tri boda, dobio i - Stefan Ristovskog. Makedonac je, bez obzira na isključenje, večeras pokazao kako će za "modre" biti baš veliko pojačanje...
Vidi originalni članak

Dinamo je i dalje najbolja momčad Hrvatske! Zagrepčani hrvatskim nogometom dominiraju zadnjih 15-ak godina, a i danas su favoriti za osvajanje novog naslova prvaka. Istina, do kraja prvenstva ostalo je još 15 kola, ali "modri" su u izravnom dvoboju svladali Osijek, jedinog ozbiljnog konkurenta u borbi za titulu. A junak utakmice bio je strijelac jedinog gola Mislav Oršić.

DINAMO - OSIJEK 1-0 Dinamo sam na vrhu! Ristovski debitirao crvenim kartonom, a Oršić je iskoristio poklon Silve

 

Zoran Mamić opet je iznenadio taktičkom postavom, zaigrao opreznije u 4-2-3-1 sustavu, s dva klasična zadnja vezna (Ademi i Franjić), dok je na klupi ostao Gavranović. A derbi je bio sjajan, pun dobrih akcija i zanimljivih poteza, prava reklama za hrvatski nogomet. Dinamo i Osijek otvoreno su se nadmetali, igrali na gol više, svima pokazali tko su dvije najbolje momčadi u Hrvatskoj.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nogometaši Zorana Mamića u prvom su dijelu potpuno nadigrali Osječane, zabili preko Oršića, mogli još jednom (opet prilika Oršića). Dinamo je bio brz i razigran, lakoćom stizao do kaznenog prostora Osijeka. I početak nastavka je pripao "plavima", vratnicu je pogodio Ivanušec, kasnije je okvir gola (iako iz zaleđa) pogodio Ademi. A onda krenula panika, gosti su stisnuli "modre", mogli i do izjednačenja.

Dinamo je danas, uz važna tri boda, dobio i - Stefan Ristovskog. Makedonac će za ovaj Dinamo biti veliko pojačanje, bez obzira na crveni karton. Ovakav igrač treba Zoranu Mamiću, a za njegov prvi žuti karton "ide na dušu" zaigranom Bruni Petkoviću. Dinamo sada prepun samopouzdanja, uz određene probleme (liječnička pomoć se ukazivala Ademiju, Livakoviću...), kreće prema Rusiji. 

BIJELO-PLAVI KUT Mamić 'moskovskom klopkom' dao najveći kompliment Bjelici

Mislav Oršić ove je sezone, uz Dominika Livakovića, prvo ime Dinama. Hrvatski reprezentativac sjajne predstave pruža na europskoj sceni, a u samo nekoliko tjedana u Maksimiru je srušio Hajduk i Osijek. Dapače, Oršić gotovo na svakoj jačoj utakmici ispadne prvo ime Dinama, ali i dalje ne može do ozbiljnih minuta u reprezentaciji. Pitanje je do kada, ovakav Oršić može pomoći "vatrenima"...

Idi na 24sata

Komentari 210

  • Serpent Sun 14.02.2021.

    Čestitam Dinamu na pobjedi! Nadam se da će dobro odigrati i u Rusiji zbog hr. koeficijenta. O suđenju ne treba ( nismo mi Dinamo i(li) Rijeka). Bravo i za Bjelicu koji je čestitao Dinamo bez spominjanja sudaca. S druge strane, grčevito branjenje zadnjih 20 minuta, fenomenalni Livaković ( iako mu ono valjanje od 2 minute ne ide na čast) i proslava pobjede kao da su osvojili LP pokazuje koliko se Dinamo boji Osijeka ove godine. Bravo Osijek! Vidimo se 17.4. u Gradskom vrtu.

  • brutalni 14.02.2021.

    Vrlo dobar Dinamo konacno.S Gavranovicem bi utakmica bila puno prije rjesena toje moj stav.Beli puno puno bolji od Kastratija i trebao bi vise igrati.Majer ni dobar ni loš al ipak volim ga vise u igri nego na klupi.Njegovim vadjenjem pomislio sam gotovo je.Ipak ispalo je dobro.Mislim dace sad ipak krenut na bolje ali nece dugo trajati.Obaveze u reprezentaciji ce poremetiti sve.

  • Crni brat 14.02.2021.

    Neopisivo mi je drago što je napokon Osijek dobio svoju porciju i da im je Dinamo pokazao kako se igra nogomet. Gledam Osjekove tekme i uvijek se nekako na guz izvuku, dobe glupi penal ili suprotna momčad dobije nepostojeći crveni. Zahvaljujem Bebeku na poštenom suđenju, a svima onima koji govore da je Osijek oštećen izvucite oči iz zablude da mozete biti prvaci. Niste došli tako visoko zbog dobre igre nego zbog ogromnog broja sudaca iz Osijeka u organizaciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare