To je to što me zanima!

Dinamo treći po broju igrača iz svoje škole na Euru, ima ih 9!

Dok je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bilo deset igrača koji su igrali za Hrvatsku, a u mlađim selekcijama su trenirali u Dinamu, na nadolazećem Euru bit će ih osam, dok je deveti Dani Olmo u dresu Španjolske
Vidi originalni članak

Milan Badelj, Josip Brekalo, Joško Gvardiol, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Dejan Lovren, Luka Modrić i Šime Vrsaljko u dresu Hrvatske te Dani Olmo kao član 'furije', to su svi igrači koji su između 15. i 21. godine proveli bar tri sezone u dresu zagrebačkog Dinama, a zaigrat će na nadolazećem Europskom prvenstvu.

DALIĆ OPTIMIST 'Neke stvari mi se ne sviđaju, ali to ćemo riješiti u svlačionici. Gvardiol? Blizu je prve postave'

Ispred aktualnog hrvatskog prvaka su po broju igrača iz svoje nogometne škole na Euru samo kijevski Dinamo, koji ih ima 11, te nizozemski Ajax s 14 nogometaša. Na trećem mjestu uz 'modre' je i Rabotnički iz Makedonije, kroz čiju je nogometnu školu prošlo devet nogometaša s Eura.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osam nogometaša prošlo je školu RB Salzburga iz Austrije, finskog Helsinkija, poljskog Lecha, Manchester Cityja i slovačke Žiline.

Podsjetimo, na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kad su 'vatreni' uzeli srebrnu medalju, igralo je deset nogometaša koji su prošli nogometnu školu Dinama: Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Kovačić, Kramarić, Modrić, Jedvaj, Badelj, Pjaca i Pivarić.

BELGIJSKI MEDIJI 'Hrvatska je djetinjasta. Nema više one igre kojom su osvajali'

Velika je ovo čast za zagrebački Dinamo iz čijih će redova na Euru još biti i Dominik Livaković, Mislav Oršić, Luka Ivanušec te Bruno Petković u dresu Hrvatske, kao i dvojac Ademi - Ristovski u dresu Sjeverne Makedonije.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Danko_Bananko 08.06.2021.

    Bilo bi ih i 10 da je ovaj nesposobnjaković zvao Sosu.

  • Xyster 08.06.2021.

    Većina tih je dovedena i pokupovana. Koje veze ima Olmo sa Dinamovom skolom na primjer?Kao i Ajax koji pokupuje 90% talenata po Nizozemskoj. Treba gledati koliko je igrača napravljeno koji su cijelo djetinjstvo proveli u klubu te se rodili u gradu ili nekoj siroj okolici.

  • zelemamaje 08.06.2021.

    Kako je olmo iz dinamove skole???

Komentiraj...
Vidi sve komentare