Sport

Komentari 23

Dinamo treći po broju igrača iz svoje škole na Euru, ima ih 9!

Dinamo treći po broju igrača iz svoje škole na Euru, ima ih 9!

Dok je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bilo deset igrača koji su igrali za Hrvatsku, a u mlađim selekcijama su trenirali u Dinamu, na nadolazećem Euru bit će ih osam, dok je deveti Dani Olmo u dresu Španjolske

Milan Badelj, Josip Brekalo, Joško Gvardiol, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Dejan Lovren, Luka Modrić i Šime Vrsaljko u dresu Hrvatske te Dani Olmo kao član 'furije', to su svi igrači koji su između 15. i 21. godine proveli bar tri sezone u dresu zagrebačkog Dinama, a zaigrat će na nadolazećem Europskom prvenstvu.

Ispred aktualnog hrvatskog prvaka su po broju igrača iz svoje nogometne škole na Euru samo kijevski Dinamo, koji ih ima 11, te nizozemski Ajax s 14 nogometaša. Na trećem mjestu uz 'modre' je i Rabotnički iz Makedonije, kroz čiju je nogometnu školu prošlo devet nogometaša s Eura.

Osam nogometaša prošlo je školu RB Salzburga iz Austrije, finskog Helsinkija, poljskog Lecha, Manchester Cityja i slovačke Žiline.

Podsjetimo, na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kad su 'vatreni' uzeli srebrnu medalju, igralo je deset nogometaša koji su prošli nogometnu školu Dinama: Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Kovačić, Kramarić, Modrić, Jedvaj, Badelj, Pjaca i Pivarić.

Velika je ovo čast za zagrebački Dinamo iz čijih će redova na Euru još biti i Dominik Livaković, Mislav Oršić, Luka Ivanušec te Bruno Petković u dresu Hrvatske, kao i dvojac Ademi - Ristovski u dresu Sjeverne Makedonije.

Najčitaniji članci