To je to što me zanima!

'Dinamu bi odgovaralo da nema publike. Jović? Rukovat ću se'

Kod Osijeka igramo 29. veljače, a u gostima pobjeđujemo svake prijestupne? Neka bude tako, kao kad sam ja u zadnjoj minuti zabio za 1-0. Neka se to ponovi, rekao je Igor Tudor
Vidi originalni članak

Hajduk je u strašnoj formi, na krilima šest komada koje zabio Gorici u subotu istrčava u Osijeku gdje pak želi napraviti dodatni zalet za poljudski derbi s Dinamom. Šef Igor Tudor priča o Osijeku, Dinamu, korona virusu, odgodama i... Gostujućim pobjedama svake prijestupne, a pored Drave igra: 29. veljače.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 Za početak o nedirnutoj mreži... Ako nema isključenih.

- Interesantna je činjenica i ohrabrujuća da sa '11 na 11' još nismo primili gol, a ni efikasnost nije loša. U dobrom smo momentu. Jedva čekamo utakmicu. Tešku, ide nam derbi za derbijem, ali ja takve utakmice najviše volim - pričao je Tudor na redovitoj press-konferenciji prije HNL ispita.

- Osijek je kod kuće uvijek dobar. Imaju najbolje strijelca lige. Iz godine u godinu ulažu ozbiljne novce. To je Osijek koji već godinama raste, a Hajduku je uvijek tamo bilo neugodno. Dobro je da nema Škorića.

U Osijeku vas čeka neprijateljska atmosfera i grubi protivnik?

- Je, imaju tu karakteristiku, a o tome sam u svlačionici pričao kao izazovu da vidimo gdje smo i što smo u jednoj utakmici zahtjevnijoj od dosadašnjih. Nezgodan je teren Osijek, ali ja uvijek volim te 'nezgodne' utakmice. Znatiželjan sam i optimističan. Važna je to, ali ne presudna utakmica.

TUDOROV MONOLOG: 'Puno toga truje atmosferu oko kluba! Ima i interesnih skupina'

U Hajduku se lako gubi posao, trenerima je kofer uvijek spakiran, ali Tudor misli dugoročno. Uostalom, on je doma, nema što raspakiravati.

- Od početka imam ideju da sa igračima napravim nešto što je teško i za što treba vremena, a to je promjena mentaliteta, poimanje sporta općenito. Igrali doma ili vani, vodili ili gubili da uvijek budemo isti. Tako je bilo u zadnjoj utakmici, na poluvremenu smo vodili 3-0, ali nismo stali.

Sudac Fran Jović... Malo je čudno da vam sudi isti čovjek s kojim ste donedavno bili na sudu, koji je baš vas tužio za nanošenje duševne boli?!

- Neobično je da nam on sudi, da. Ali tako je odlučeno. Ja se nadam da će suditi bez pogreške. Naravno da ću se rukovati s njim.

JOVIĆ/ŽUPAN VS. TUDOR Tko će suditi Hajduku? Jovića protiv Tudora zastupa - kolega

Ne mijenja se sastav koji zabije šest, a ne dobije nijedan gol?

- Neću govoriti hoće li oni koji su Gorici dobili 6-0 početi i u Osijeku, ne želim pomagati protivniku. Ali da, to je jezgra.

Svaka čast Osijeku, ali sa najveći derbi ipak je - sa Dinamom.

- Da, ali 'ajmo mi najprije obaviti posao u Osijeku pa ćemo onda misliti na Dinamo i derbi kojem se radujemo. Srijeda, 19 sati, Poljud... Bit će baš posebna priča.

OŠTRI TUDOR: 'Klanovi u svlačionici? Ako ih bude, ja ću ih sam 'zadaviti'...'

Izostanci?

- Nejašmić ima kronične probleme s leđima, Vuškovića muči temperatura, a Vučura leđa i oni ne putuju u Osijek.

Italija i korona virus... Krenule su priče o odgodama i u Prvoj HNL. I utakmicama pred praznim tribinama!

- Ljudi koji su nadležni znaju o čemu se radi, ali mediji 21. stoljeća omogućuju da se lako pretjera. Treba se pridržavati uputa, ali nema mjesta histeriji. I u Italiji se ide prema normalizaciji.  Naravno da bi igranje bez publike na Poljudu više odgovaralo Dinamo, ali mislim da nema razloga za odgodu.

Sjećate se pobjede u Osijeku vašim golom u zadnjoj minuti?

- Trener Jarni, Sablić i ja stoperi, a ja u zadnjoj minuti zabijam za pobjedu. O da, sjećam se... Nek' se rezultat ponovi!

Idi na 24sata

Komentari 88

  • Prstupak 29.02.2020.

    Hahahha Dinamu bi odgovaralo?? Kakav panj, lik laže samoga sebe i ostale da se utješe i da im bude lakše. Lažu jer laž je bit današnjeg hajduka.

  • IvanIvancic 28.02.2020.

    Ovaj tudor je bas teski teski primitivac

  • CroFan98 27.02.2020.

    Ludillloo mozga Tudoreee ili? A ono bralee mislin da si poludija od robe sto plasira udruga nas hajduk.

Komentiraj...
Vidi sve komentare