To je to što me zanima!

Dinastija Kalac iz 3. HNL: Sin velikog golmana u Trešnjevci!

Oliver je pošao očevim golmanskim stopama i donedavno je bio član Wester Sydney Wanderersa u Australiji. Trenirao je u Dinamu, a onda odlučio - želim igrati seniorski nogomet u Trešnjevci
Vidi originalni članak

Ponekad je zaista nevjerojatno što život nosi. Kada je stajao među stativama sedmerostrukog prvaka Europe Milana, s kojim je na koncu i osvojio Ligu prvaka, Željko Kalac nije mogao ni slutiti da će jednog dana biti trener Uranije iz Baške vode. Momčadi koja se natječe u 3. HNL Jug.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pa eto, tu je gdje jest. Još odrastajući u Sydneyju imao je usku povezanost s Hrvatskom kao da je predosjećao da će jednog dana doći i ostati. A ipak, da mu je netko rekao da će voditi niželigaški klub iz Hrvatske dok je dijelio svlačionicu s Kakom, Ševčenkom, Pirlom, Maldinijem, Cafuom... vjerojatno bi mu rekao da je lud.

Pa kada je već stigao on, zašto ne bi i sin jedinac? Željko i supruga Diana imaju dvoje djece, kći Abby i sina Olivera. Oliver je pošao očevim golmanskim stopama i donedavno je bio član Wester Sydney Wanderersa u Australiji gdje je nastupao za U-21 momčad. 19-godišnjak se poželio okušati u seniorskom nogometu, a imali boljeg mjesta za to od 3. HNL?

Pa je tako trenirajući u Dinamu otišao u NK Trešnjevku gdje će igrati u 3. HNL Središte. Trešnjevka je trenutno 14. u 3. HNL Središte s 14 bodova, ali i utakmicom manje od konkurenata.

- Za sada je dobar, trenira, radi, vidjet ćemo... Ostavio sam ga samoga u Zagrebu da vidi kako je biti profesionalac, kako se brinuti i boriti za sebe - rekao nam je Kalac u listopadu 2021. godine.

Nova momčad mladog Kalaca nalazi se u dosta boljoj poziciji od momčadi koju vodi njegov otac. Urania je posljednja u 3. HNL Jug s tri boda manje od pretposljednje OSK-a i uvjerljivo najlošijom gol-razlikom u ligi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare