To je to što me zanima!

Div Krešić: Osijek je strašno jak, ali moja Rijeka ga može srušiti

Od prvog trenutka sve je fantastično. Momčad, klub, navijači, podrška, atmosfera... Još se uigravamo, ali i pobjeđujemo, kaže nam novi riječki stoper Anton Krešić (25)
Vidi originalni članak

Sedam utakmica, pet pobjeda i dva remija. Gotovo mjesec dana nove sezone, Rijeka - još neporažena. A na noge je već išla i Dinamu. Jedan od najtežih, ako ne i najteži ispit u ovih mjesec dana 2021/22-e čeka ju od 21 sat, pored Drave.

POGLEDAJTE VIDEO: Predstavljanje riječkih dresova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Samouvjereni Osijek pun zanosa, jaka i skupa momčad vođena fantastičnim trenerom Bjelicom. Slavonci sanjaju prvi naslov u klupskoj povijesti, na tom putu pobjeda nad Rijekom (posebno u Gradskom vrtu) osječki je imperativ.

I s Kvarnera Osijeku priznaju sve kvalitete i vrline, ali na kraju svake riječke priče uvijek je isto... 'I mi imamo svoje adute, vjerujemo u sebe i idemo po pozitivan rezultat'.

AMPEM I ABASS Korporacija vuče Rijeku prema Europi: I to ona riječko-ganska

Upravo je tako derbi u Slavoniji ravnoj najavio šef riječke struke Goran Tomić. Rijeka imperativa nema, a zna da može protiv svakoga. I to na uvijek istim, dobro poznatim temeljima.

- Do uspjeha možemo (naravno, uz dosta sreće koja je potrebna u ovim utakmicama) na svim onim principima na kojima inzistiramo svo ovo vrijeme: velika energija, timska igra, individualna kvaliteta u službi zajedništva i momčadi - pričao je Tomić prije polaska u Osijek.

- Umor i vrućina? Kako nama, tako njima. Ne obaziremo se na umor, to je takav ritam u ovom dijelu sezone. Ekipa se regenerirala i vjerujem da smo spremni za pozitivan rezultat.

Izostanci?

VELIKO POJAČANJE Rijeka dobila novog 'Franka', Vučkić posuđen do kraja sezone: HNL je sjajna odskočna daska...

- I dalje smo bez Drmića i Labrovića, a načet i pod upitnikom je i Čerin. No u dobrom smo stanju, dojmovi nakon europske pobjede su sjajni i šteta što ne možemo malo duže uživati u tom uspjehu i u toj divnoj večeri pred našim navijačima, ali dobro je. Idemo prema novim slavljima - rekao je Tomić.

Prije četiri dana protiv Hiberniana jedan od ljubimaca navijača Nino Galović napravio je za njega atipični kiks kod jedinog škotskog gola (završilo je 4-1 za 'bijele'). Ali činjenica je kako je Rijekina obrana jača, bolja nego prošle sezone. Jer sada je u priči i sjajni stoper: Anton Krešić (25).

- Sa 19 godina sam otišao van i bilo je teško, ali eto... Ispalo je dobro. Mlad sam, a imam dosta iskustva koje me ojačalo. Tu sam na posudbi iz Atalante s pravom otkupa i: uživam u svakom trenutku u ovom divnom klubu i gradu - priča nam 198 cm visoka riječka stoperska stijena.

- Od prvog trenutka sve je fantastično. Momčad, klub, navijači, podrška, atmosfera... Još se uigravamo, ali i pobjeđujemo.

Uzor?

SAD IGRA PROTIV RIJEKE Tko je 'grčki Mamić': Šef PAOK-a koji na teren utrčava s pištoljem 'igra' za Vladimira Putina...

- Sergio Ramos. Stoper koji ima sve.

Osijek?

- Već godinama su vrh hrvatskog nogometa. Odlični su i baš jako težak protivnik. Ali pogledajte moju Rijeku. Drmić, Murić, Abass, Ampem, Bušnja... Divno je vidjeti koliko majstora imamo, i iskusnijih i mladih. Pa i kad netko izostane mi ostajemo: jaka Rijeka!

PAOK?

- Stalno u Europi, jaki i jako iskusni, kvalitetni i na papiru favoriti, ali polako. Nemojmo sad o tome. Grci su tema za od ponedjeljka nadalje. Sad mislimo samo na jedno: zaustaviti Osijek i još jednom radosni putovati doma u Rijeku - rekao nam je Krešić.

Idi na 24sata

Komentari 142

  • PetrKropotkin 15.08.2021.

    Šibenik Dragovoljac 6:2... takotisvega!

  • Sangajac 15.08.2021.

    Lik ima link Ne molat, kao sami protiv svih i te fore, a prije svake sezone se spuste na koljena Mamiću da im posudi par igrača, jer nemaju prebijene banke i tako "Molaju" iz godine u godinu da im tatica da mrvice sa stola...

  • SPALATINO 15.08.2021.

    Mislin da se nešto pozitivno napokon događa u HNL-u.Osjek i Rijeka več imaju neku konstantu ovaj moj Hajduk jadni se isto pomalo diže,možda ovo prvenstvo bude zanimljivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare