Obavijesti

Sport

Komentari 142

Div Krešić: Osijek je strašno jak, ali moja Rijeka ga može srušiti

Div Krešić: Osijek je strašno jak, ali moja Rijeka ga može srušiti

Od prvog trenutka sve je fantastično. Momčad, klub, navijači, podrška, atmosfera... Još se uigravamo, ali i pobjeđujemo, kaže nam novi riječki stoper Anton Krešić (25)

VIDEO

Sedam utakmica, pet pobjeda i dva remija. Gotovo mjesec dana nove sezone, Rijeka - još neporažena. A na noge je već išla i Dinamu. Jedan od najtežih, ako ne i najteži ispit u ovih mjesec dana 2021/22-e čeka ju od 21 sat, pored Drave.

POGLEDAJTE VIDEO: Predstavljanje riječkih dresova

Pokretanje videa...

Rijeka predstavila dresove VIDEO

Samouvjereni Osijek pun zanosa, jaka i skupa momčad vođena fantastičnim trenerom Bjelicom. Slavonci sanjaju prvi naslov u klupskoj povijesti, na tom putu pobjeda nad Rijekom (posebno u Gradskom vrtu) osječki je imperativ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I s Kvarnera Osijeku priznaju sve kvalitete i vrline, ali na kraju svake riječke priče uvijek je isto... 'I mi imamo svoje adute, vjerujemo u sebe i idemo po pozitivan rezultat'.

Korporacija vuče Rijeku prema Europi: I to ona riječko-ganska
Korporacija vuče Rijeku prema Europi: I to ona riječko-ganska

Upravo je tako derbi u Slavoniji ravnoj najavio šef riječke struke Goran Tomić. Rijeka imperativa nema, a zna da može protiv svakoga. I to na uvijek istim, dobro poznatim temeljima.

- Do uspjeha možemo (naravno, uz dosta sreće koja je potrebna u ovim utakmicama) na svim onim principima na kojima inzistiramo svo ovo vrijeme: velika energija, timska igra, individualna kvaliteta u službi zajedništva i momčadi - pričao je Tomić prije polaska u Osijek.

- Umor i vrućina? Kako nama, tako njima. Ne obaziremo se na umor, to je takav ritam u ovom dijelu sezone. Ekipa se regenerirala i vjerujem da smo spremni za pozitivan rezultat.

Izostanci?

Rijeka dobila novog 'Franka', Vučkić posuđen do kraja sezone: HNL je sjajna odskočna daska...
Rijeka dobila novog 'Franka', Vučkić posuđen do kraja sezone: HNL je sjajna odskočna daska...

- I dalje smo bez Drmića i Labrovića, a načet i pod upitnikom je i Čerin. No u dobrom smo stanju, dojmovi nakon europske pobjede su sjajni i šteta što ne možemo malo duže uživati u tom uspjehu i u toj divnoj večeri pred našim navijačima, ali dobro je. Idemo prema novim slavljima - rekao je Tomić.

Prije četiri dana protiv Hiberniana jedan od ljubimaca navijača Nino Galović napravio je za njega atipični kiks kod jedinog škotskog gola (završilo je 4-1 za 'bijele'). Ali činjenica je kako je Rijekina obrana jača, bolja nego prošle sezone. Jer sada je u priči i sjajni stoper: Anton Krešić (25).

- Sa 19 godina sam otišao van i bilo je teško, ali eto... Ispalo je dobro. Mlad sam, a imam dosta iskustva koje me ojačalo. Tu sam na posudbi iz Atalante s pravom otkupa i: uživam u svakom trenutku u ovom divnom klubu i gradu - priča nam 198 cm visoka riječka stoperska stijena.

- Od prvog trenutka sve je fantastično. Momčad, klub, navijači, podrška, atmosfera... Još se uigravamo, ali i pobjeđujemo.

Uzor?

Tko je 'grčki Mamić': Šef PAOK-a koji na teren utrčava s pištoljem 'igra' za Vladimira Putina...
Tko je 'grčki Mamić': Šef PAOK-a koji na teren utrčava s pištoljem  'igra' za Vladimira Putina...

- Sergio Ramos. Stoper koji ima sve.

Osijek?

- Već godinama su vrh hrvatskog nogometa. Odlični su i baš jako težak protivnik. Ali pogledajte moju Rijeku. Drmić, Murić, Abass, Ampem, Bušnja... Divno je vidjeti koliko majstora imamo, i iskusnijih i mladih. Pa i kad netko izostane mi ostajemo: jaka Rijeka!

PAOK?

- Stalno u Europi, jaki i jako iskusni, kvalitetni i na papiru favoriti, ali polako. Nemojmo sad o tome. Grci su tema za od ponedjeljka nadalje. Sad mislimo samo na jedno: zaustaviti Osijek i još jednom radosni putovati doma u Rijeku - rekao nam je Krešić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi