To je to što me zanima!

Dječak (13) postao je najmlađi europski prvak skokova u vodu

Svijet skokova u vodu ima novoga seniorskog prvaka Europe! Ukrajinski dječak Oleksij Sereda star tek 13 godina srušio je rekord i postao novi vladar skokova s desetometarske platforme
Vidi originalni članak

Ukrajinac Oleksij Sereda postao je najmlađi skakač u povijesti koji je osvojio europsko zlato među seniorima sa samo 13 godina i sedam mjeseci! Rekorder je od 2008. godine bio Britanac Tom Daley koji je europsko zlato osvojio s 13 godina i 10 mjeseci.

Ukrajinski sportaš ukupno je ostvario 488,85 bodova u finalu Europskog prvenstva u Kijevu, srebrni je bio Francuz Benjamin Auffret (474,90), a brončani Rus Ruslan Ternovoi (445,25).

Ukrajinac nastavlja s fantastičnom formom nakon što je prije tri tjedna zauzeo četvrtu poziciju na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu. Sereda se priprema za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine na kojima će smjeti nastupiti jer će do tada navršiti 14 godina.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • It's kišing 13.08.2019.

    Svaka čast malom, ali mislim da bi se svatko trebao natjecati u svojoj dobnoj kategoriji... Tko kaže da nisu ostali seniori zakinuti jer je možda mali na simpatičnost dobio koji bod...ono kao, tek mu je 13 pa...

  • Sumpy7 13.08.2019.

    Senior? S 13 godina?

Komentiraj...
Vidi sve komentare