Sport

Komentari 2

Dječak (13) postao je najmlađi europski prvak skokova u vodu

Dječak (13) postao je najmlađi europski prvak skokova u vodu

Svijet skokova u vodu ima novoga seniorskog prvaka Europe! Ukrajinski dječak Oleksij Sereda star tek 13 godina srušio je rekord i postao novi vladar skokova s desetometarske platforme

Ukrajinac Oleksij Sereda postao je najmlađi skakač u povijesti koji je osvojio europsko zlato među seniorima sa samo 13 godina i sedam mjeseci! Rekorder je od 2008. godine bio Britanac Tom Daley koji je europsko zlato osvojio s 13 godina i 10 mjeseci.

Ukrajinski sportaš ukupno je ostvario 488,85 bodova u finalu Europskog prvenstva u Kijevu, srebrni je bio Francuz Benjamin Auffret (474,90), a brončani Rus Ruslan Ternovoi (445,25).

Swimming - 18th FINA World Swimming Championships

Ukrajinac nastavlja s fantastičnom formom nakon što je prije tri tjedna zauzeo četvrtu poziciju na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu. Sereda se priprema za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine na kojima će smjeti nastupiti jer će do tada navršiti 14 godina.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.