To je to što me zanima!

Dojmljiv kraj sjajne polusezone, Petko briljirao protiv Varaždina!

Za Dinamo su danas debitirala dva nova lica, 19-godišnji veznjak Niko Janković i Josip Mišić koji se nogometu vratio poslije više od šest mjeseci. I požutio poslije samo dvije minute...
Vidi originalni članak

Dinamo je uspješno priveo kraju prvi dio sezone. Zagrepčani su u 16. kolu svladali bez problema (4-0) Varaždin, tako ostali bodovno izjednačeni s Osijekom koji ima i dvije utakmice više. Hrvatski prvak tako je na dojmljiv način završio kalendarsku godinu, pa sada "modri" idu na zasluženi odmor.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Junak utakmice bio je Bruno Petković koji je, barem u prvom dijelu, odigrao klasičnu "simultanku" s Varaždinom. Hrvatski reprezentativac prvo je izašao sam pred Horkaša, tu se malo zaigrao lažnjacima, pa propustio veliku prigodu. I u situaciji kada je bio sam pred vratima, tražio je asistenciju, umjesto pogotka. 

Bruno Petković onda je pogodio gredu, pa asistirao za lijep gol Oršića, pa poentirao (poslije akcije Gvardiola i Majera) za 2-0, a vrhunsku izvedbu onda okončao pogotkom s bijele točke (prekršaj na Gvardiolu) za 3-0.

Dinamo je ozbiljno shvatio Varaždince, očito su "modri" željeli što prije na "godišnji", pa su stisnuli gas i odigrali doista dojmljivu utakmicu. Dominik Livaković ostao je neocijenjen, a uz Petkovića su se svidjeli Majer, Oršić, Gvardiol, Stojanović, Jakić, Ivanušec..., teško je nekoga i ne pohvaliti.

Za seniorsku momčad Dinama u nastavku je debitirao 19-godišnji Niko Janković koji je dirigentsku palicu vezne linije preuzeo od najboljeg igrača "modrih" (prema odabiru više od 7000 navijača putem društvenih mreža) u prvom dijelu sezone - Lovra Majera. O Jankoviću se već ozbiljno razmišlja u Maksimiru, a i sam je u nekoliko navrata pokazao veliki talent.

Također, za Dinamo je u završnici debitirao i Josip Mišić koji je posljednju službenu utakmicu odigrao 7. lipnja 2020. godine, tada je na rasporedu bio derbi grčke lige između PAOK-a i Olympiacosa. 

Nogometaši Dinama dobili su "slobodno" odmah poslije utakmice, svaki će sada blagdane provesti uz najbliže, a onda će se "modri" ponovo okupiti 4. siječnja 2021. godine, pa dan kasnije zaputiti na zimske pripreme u Rovinj.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • Pera Mitić 20.12.2020.

    internet torcide nema na temama o hajdugu, Dinamo je danas realnost net torce. Dinamo ih čini trolovima i besposličarima. Onaj bili ili dex više nije aktivan na štandu niti ga nema u oglasima za petarde.

  • Exterminator 20.12.2020.

    Petko i J Gvardiol bi se mogli naći danas sutra prekosutra na Nou Campu !?

  • KAJ - ZG 20.12.2020.

    Ne volim Mamiće, ali Zoki je napravil jak, moćan i respektabilan klub. Dinamo konačno izgleda kak treba. Opet sa užitkom čekam i gledam njegove utakmice...

Komentiraj...
Vidi sve komentare